Peste 50 de BATRANI din Sectorul 6 au beneficiat pana acum de programul de TERAPIE CU ANIMALE

Peste 50 de persoane au beneficiat pana in prezent de programul de terapie cu animale adresat batranilor de la Complexului de Servicii Sociale “Floare Rosie”, care este derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat Fundatia Vier Pfoten, se arata intr-un comunicat remis joi presei de Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, parteneriatul a demarat in urma cu trei ani. “Avand ca scop imbunatatirea vietii batranilor din centru, programul «Caini pentru oameni» nu a facut decat sa confirme ceea ce tarile mai dezvoltate stiau de ceva timp: terapia asistata de animale ii ajuta pe pacienti sa faca progrese importante”, se spune in comunicat.

Sedintele de terapie au la baza interactiunea spontana dintre om si animal si se desfasoara o data pe saptamana in prezenta psihologilor, care monitorizeaza atat sedinta in sine, cat si evolutia pacientului. “Batranii internati in centre tind sa se izoleze si sa devina foarte pasivi, iar in multe cazuri apare depresia. Un obiectiv foarte important al programului este sa-i activeze comportamental si sa-i scoata din saloane, avand ca pretext activitatile cu cainii”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: TERAPIE asistata de ANIMALE, in Sectorul 6

“Cainele e un element viu, dinamic, care ii scoate pe batrani din rutina specifica varstei. Pe de alta parte, prezenta cainilor le ofera un context in care sa socializeze, dandu-le un subiect de conversatie. Acest lucru previne aparitia depresiei si, in acelasi timp, le stimuleaza memoria. La fiecare intalnire cu batranii observam o imbunatatire a tonusului, a atitudinii si disponibilitatii de a comunica.”, a declarat Victor Chitic, psihologul echipei “Caini pentru oameni” din partea Vier Pfoten Romania.

Citeste si: Expozitie foto cu CAINI oferiti spre ADOPTIE, la metrou

Pentru a sarbatori cei trei ani de prietenie si ajutor, Mulan, Tuca, Tibi si Richie, fosti caini maidanezi deveniti “terapeuti”, au fost asteptati joi cu multumiri speciale, in incinta Complexului Floare Rosie, de catre toti BATRANII rezidenti carora le-au oferit atatea clipe de relaxare si bucurie, mai arata sursa citata.

 Sursa foto: protectiacopilului6.ro