Peste 50 de politisti efectueza PERCHEZITII in Constanta, Ialomita si Bacau

In aceasta dimineata, peste 50 de politisti din Constanta, Ialomita si Bacau, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale – IGPR, efectueaza mai multe PERCHEZITII in judetele Constanta, Ialomita si Bacau, au anuntat reprezentantii Politiei Romane.

Actiunile vizeaza persoane banuite de participare si complicitate la savarsirea mai multor infractiuni de inselaciune, fals privind identitatea, fals sub semnatura privata, uz de fals si evaziune fiscala.

Astfel, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, pun in executare opt autorizatii de PERCHEZITII domiciliare, fiind vizate mai multe persoane banuite de savarsirea de infractiuni de inselaciune, fals privind identitatea, fals sub semnatura privata, uz de fals si evaziune fiscala.

Citeste si: PERCHEZITII la HOTII de COMBUSTIBIL de la CFR: Sunt vizate 30 de adrese din Capitala si judetul Giurgiu

In cauza, trei dintre persoanele banuite sunt arestate preventiv pentru o perioada de 30 de zile, de la data de 17 aprilie, deoarece in perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, prin atribuirea de calitati mincinoase de reprezentanti ai unei societati comerciale, au desfasurat o activitate compexa de inselaciune a altor reprezentanti a mai multor societati comerciale, de la care achizitionau bunuri, pe care le-ar fi achitat prin emiterea in fals de file CEC sau bilete la ordin, potrivit sursei citate.

Citeste si: PERCHEZITII la persoane banuite de FURTURI DIN LOCUINTE

Prejudiciu estimat initial a fost de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri in valoare de aproximativ 400.000 lei.

In activitatile de marti dimineata sunt angrenati peste 50 de politisti din Constanta din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si al Serviciului Actiuni Speciale, beneficiand de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – IGPR si cu sprijinul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Ialomita si Bacau.