Peste 500 de ANGAJATI MAI au intervenit duminica pentru a ajuta persoanele AFECTATE DE INUNDATII

Peste 500 de ANGAJATI ai Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, duminica, cu 250 de mijloace tehnice pentru INDEPARTAREA EFECTELOR INUNDATIILOR de sambata, a anuntat, duminica, MAI.

“Pana la ridicarea tuturor atentionarilor hidrologice, structurile ISU din zonele vizate raman in continuare mobilizate si pregatite de interventie pentru ajutorarea populatiei si prevenirea aparitiei unor stari de pericol. Conform dispozitiei ministrului afacerilor interne, Petre Toba, comitetul pentru situatii de urgenta de la nivelul judetului Giurgiu, ramane activat pana la ridicarea atentionarilor privind riscul de inundatii”, se arata intr-un comunicat transmis Agerpres de catre MAI.

Se mentioneaza ca, potrivit ultimelor actualizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, riscul de inundatii s-a limitat numai pentru judetul Giurgiu, pe cursul mijlociu al raului Neajlov.

CITESTE SI: MAI: INUNDATII SI ZAPADA IN 54 DE LOCALITATI. ZONELE RAMASE FARA CURENT SI DRUMURILE CU PROBLEME

“In cursul zilei de astazi nu s-au impus interventii pentru salvarea de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si nu au fost inregistrate comunitati izolate sau locuinte inundate.De asemenea, Codul Galben hidrologic a fost restrans pentru unele sectoare ale raurilor Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar, Prahova si Ialomita. Cotele debitelor acestor rauri sunt monitorizate in permanenta de catre autoritatile locale si structurile inspectoratelor pentru situatii de urgenta”, mai precizeaza MAI.

Centrul de monitorizare a situatiei operative de la nivelul MAI este in permanenta legatura cu celelalte ministere si institutii cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta, se mai arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat sambata, pentru Agerpres, ca in judetul Giurgiu 11 curti din 10 localitati din judet au fost inundate in urma ploilor, iar pentru evacuarea apelor din gospodarii au intervenit serviciile de voluntari pentru situatii de urgenta( SVSU), dar si echipaje ale ISU Giurgiu.

Specialistii ISU au fost solicitati sa mai intervina si pentru deblocarea DJ 602, intre localitatile Roata si Crevedia, dupa ce un copac a cazut pe carosabil.

Sursa foto: ziarul de arges