Peste 500 de persoane s-au adunat la un miting de solidaritate cu BEKE ISTVAN la TARGU SECUIESC

Cateva sute de persoane au iesit sambata in strada in TARGU SECUIESCU pentru a-si manifesta sustinerea fata de presupusul TERORIST BEKE ISTVAN. Printre cei peste 500 de oameni stransi in centrul orasului se afla si parintii lui BEKE ISTVAN, scrie Adevarul.

Manifestantii au intonat imnul secuiesc si imnul Ungariei si au marsaluit prin fata Judecatoriei, politiei si Parchetului. Ei au scandat “Lasati-l acasa!” si “Jos dictatura!”. In fata Politiei, oamenii au strigat “Libertate pentru Istvan!” si “Nu ne temem!” si cativa au aprins artificii. Unul dintre manifestanti a spart o sticla plina cu nisip, strigand “Asta e bomba!”.

Oamenii au mai scandat “Secuimea nu e Romania!”, “Eliberati-l!”, “Unde e bomba?”, “Nu suntem teroristi”, “Media romaneasca e mincinoasa” si “Cine e maghiar e cu noi!”.

CITESTE SI: MITING DE AMPLOARE LA TARGU SECUIESC SAMBATA, PENTRU SUSTINEREA SUSPECTULUI DE TERORISM, BEKE ISTVAN ATTILA

La manifestatie au fost afisate pancarte inscriptionate in limba maghiara, cu mesaje precum “Dreptate pentru BEKE ISTVAN” sau “Fiecare secui este dator sa apere secuii”, precum si steagul secuiesc si steagul Ungariei. Pe baza de semnatura, participantii au fost invitati sa faca donatii pentru a plati avocati care sa-l reprezinte in instanta pe BEKE ISTVAN, mai arata sursa citata.

BEKE ISTVAN a fost retinut si apoi arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzatia de tentativa la actiuni impotriva ordinii constitutionale.

Procurorii spun ca el intentiona sa confectioneze si sa detoneze o bomba artizanala cu ocazia manifestarilor dedicate zilei de 1 Decembrie.

BEKE ISTVAN este sustinut de organizatia “64 de comitate”, despre care DIICOT sustine ca este un grup extremist, care are legaturi cu organizatii similare din Ungaria.

Sursa foto: telegrafonline