Peste 58.000 de angajati ai MAI au fost MOBILIZATI pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE

Ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, a anuntat vineri ca pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE de duminica au fost MOBILIZATI peste 58.000 de angajati ai MAI, din care aproximativ 31.300 sunt politisti, 12.500 jandarmi, 3.600 politisti de frontiera, 10.000 pompieri si peste 600 de forte ale altor structuri operative ale ministerului.

Oprea a aratat in videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor centrale si teritoriale ale MAI ca principalele misiuni ale acestora vizeaza asigurarea ordinii publice, paza sectiilor de votare si prevenirea infractiunilor electorale.

“In total, 11.300 de angajati ai ministerului sunt implicati in misiunile de mentinere a linistii si sigurantei publice, iar peste 34.200 vor asigura paza sectiilor de votare. Alti 4.700 de specialisti ai MAI vor fi mobilizati pentru verificarea si solutionarea sesizarilor privind incidentele si evenimentele in legatura cu procesul de votare”, a afirmat ministrul de Interne.

Citeste si: GABRIEL OPREA: A fost o CAMPANIE ELECTORALA mai linistita decat precedenta

Oprea a subliniat ca va fi constituita si o rezerva de interventie formata din 7.800 de angajati ai structurilor de ordine publica.

Potrivit ministrului de Interne, in aceste zile, angajatii inspectoratelor pentru situatii de urgenta desfasoara controale tehnice de specialitate pentru inlaturarea riscurilor de incendii in localurile de vot. “Vreau sa aveti in vedere fiecare cladire unde sunt organizate sectii de votare iar aceasta actiune sa fie terminata pana maine”, le-a spus Oprea prefectilor, potrivit Agerpres.

De asemenea, IGPR a detasat de la inceputul acestei saptamani ofiteri specialisti in fiecare judet, pentru a monitoriza activitatile din competenta structurilor teritoriale de politie.

GABRIEL OPREA i-a cerut chestorului general PETRE TOBA sa urmareasca la nivel national legalitatea desfasurarii transportului rutier de persoane, pentru a nu aparea situatii care ar avea ca scop turismul electoral.

Citeste si: CAMPANIA ELECTORALA SE VA INCHEIA SAMBATA DIMINEATA, LA ORA 07.00

“Reamintesc ca votarea de doua sau mai multe ori, introducerea in urna a mai multor buletine de vot sau votarea fara a avea acest drept constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la trei ani”, a subliniat Oprea, precizand ca aceeasi pedeapsa este prevazuta si pentru cei care ofera bani, bunuri sau alte foloase in scopul determinarii alegatorilor sa voteze sau nu un anumit candidat.

Sursa foto: infocs.ro