Peste 6.000 de LOCURI in GRADINITELE de stat din Sectorul 1

Primaria Sectorului 1 pune in acest an la dispozitia copiilor peste 6.000 de LOCURI in GRADINITELE pe care le administreaza, potrivit unui comunicat al institutiei remis marti presei.

“Aici, copiii gasesc cladiri moderne si sigure, dotate cu locuri de joaca si dormitoare curate si generoase ca spatiu, care concureaza ca standarde de calitate cu cele din invatamantul privat”, se spune in comunicat.

Citeste si: GRADINITE si AFTER-SCHOOL-URI NOI, in Sectorul 4

Parintii din Sectorul 1 care au copii cu varsta prescolara pot sa-si reinscrie micutii la gradinita incepand cu data de  27 aprilie. Copiii care nu au mers inca la gradinita pot fi inscrisi in perioada 11 mai – 1 august 2015, pentru anul scolar 2015-2016.

“Fara investitii in infrastructura scolara, nu putem vorbi de performanta in educatie. Chiar de la inceput, micutii trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru a reusi in viata. Inca din 2004 am inceput un amplu program de investitii pentru viitorul copiilor nostri, care s-a axat, in principal, pe modernizarea unitatilor prescolare. Gratie acestei initiative, marea majoritate a gradinitelor noastre concureaza in prezent invatamantul privat, atat din punct de vedere al cladirilor in care micutii invata, cat si al dotarilor pe care acestia le au la dispozitie”, afirma Primarul Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN.

Citeste si: REINSCRIEREA COPIILOR in invatamantul PRESCOLAR incepe luni

“Investitiile realizate de Primaria Sectorului 1 in unitatile prescolare pe care le administreaza au generat, de la un an la altul, atat cresterea standardelor de calitate, cat si cresterea numarului efectiv de locuri. In prezent, capacitatea unitatilor prescolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6000 de locuri. In anul scolar 2015-2016, in urma lucrarilor de extindere si mansardare, s-au creat sapte grupe in plus fata de anul precedent”, se mai spune in comunicat.

De asemenea, Primaria Sectorului 1 va finaliza, pana in aceasta toamna, construirea unui corp nou la Gradinita nr. 162 de pe strada Sangerului nr. 23-27.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1