Peste 7.000 de AMENZI, aplicate de politisti in urma unei actiuni pentru PREVENIREA accidentelor rutiere

Politistii de la rutiera si cei de la ordine publica au constatat 81 de infractiuni si au aplicat 7.055 de sanctiuni contraventionale, vineri, in timpul actiunii care a avut ca scop prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave si care a fost coordonata de Politia Romana, au anuntat sambata reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, in strada au fost prezenti vineri 1.090 de politisti de la rutiera si 250 de politisti de ordine publica si au fost utilizate 444 aparate radar.

Astfel, au fost constatate 81 infractiuni, dintre care 69 la regimul circulatiei, si au fost aplicate 7.055 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.204.253 de lei.

Citeste si: AMENZILE RUTIERE cresc incepand cu 1 iulie 2014

Dintre sanctiunile aplicate, 4.070 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 88 pentru depasiri neregulamentare, 34 pentru consum de alcool si 2.814 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, politistii au retinut 338 de permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, dintre care 99 pentru depasirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 88 pentru depasiri neregulamentare, 34 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si 117 pentru alte abateri de circulatie.

Pentru neregulile constatate, politistii au retras 161 de certificate de inmatriculare.

Citeste si: AMENZI de peste 40.000 de lei aplicate conducatorilor de MOPEDE si BICICLETE

La acest sfarsit de saptamana, sub coordonarea Directiei Rutiere, cu sprijinul Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, la nivel national, sunt monitorizate cu prioritate sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic. In perioada 13-15 iunie, politistii utilizeaza peste 400 de aparate de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate in “cascada”.

Politia le recomanda celor aflati la volan sa adapteze viteza la conditiile meteo-rutiere, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de autovehiculul din fata si sa sporeasca atentia atunci cand circula in coloana sau vizibilitatea este redusa.

Sursa foto: alba24.ro