Peste 7.700 de AMENZI, aplicate de politistii rutieri TRANSPORTATORILOR

Politistii au verificat peste 22.500 de autovehicule destinate transportului public si celui de marfa si au aplicat peste 7.700 de contraventii, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, activitatile de control s-au desfasurat simultan in toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, in perioada 6-12 octombrie, Directia Rutiera din cadrul IGPR a coordonat, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul celor sapte zile, politistii au verificat 22.645 de autovehicule, dintre care 7.554 de autovehicule destinate transportului de persoane si 15.091 autovehicule destinate transportului de marfa.

Citeste si: Taximetristii pirati vor fi SANCTIONATI cu AMENZI de la 1000 la 5000 de lei

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 7.710 de SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE. Astfel, au fost sanctionati 1.984 de transportatori de persoane (dintre care 363 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, doua pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 548 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, noua pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna, 110 pentru ca au condus un autovehicul cu defectiuni tehnice, 200 pentru lipsa unor documente ale lor, 71 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 104 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum si 16 pentru abateri constatate la aparatele tahograf , iar patru pentru interventii neautorizate asupra acestor aparate).

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfa, politistii au aplicat 5.726 de sanctiuni contraventionale, dintre care 595 pentru depasirea vitezei regulamentare de deplasare, 53 pentru conducere sub influenta alcoolului si 1.493 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie.

Citeste si: MODIFICARI in legislatia rutiera, din 28 septembrie 2014: AMENZI pentru soferii care nu transporta copiii in conditii de siguranta

Un numar de 90 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna, 532 pentru defectiuni tehnice, 392 pentru lipsa unor documente ale conducatorilor de vehicule, 44 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 270 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum si 94 pentru abateri constatate la functionarea aparatelor tahograf si 19 pentru interventii neautorizate asupra acestor aparate.

Pentru fixarea necorespunzatoare a marfurilor au fost aplicate 63 de sanctiuni contraventionale, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase au fost aplicate 45 de sanctiuni.

Totodata, in patru cazuri in care transportul se desfasura in mod ilegal, fara documente de autorizare, politistii au dispus masura suspendarii dreptului de utilizare a vehiculelor respective.  

Sursa foto: jurnaldeziarist.blogspot.com