Peste 70.000 de PACIENTI DIN STRAINATATE s-au operat si tratat in Romania anul trecut si in 2014

Peste 70.000 de PACIENTI DIN STRAINATATE s-au tratat in Romania anul trecut si in primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri prof. dr. Norina Forna, presedintele decanilor de medicina dentara din Romania.

“In medicina generala, prin specialitatile chirurgie bariatrica, tratamentele antiaging si prin chirurgia estetica, avem specialisti foarte bine cotati, care pot oferi servicii de inalta calitate acestor categorii de pacienti. Pe taramul medicinei dentare, implantologie sau protezare, este o specialitate de interes si in acest sens constituim pachete de servicii si programe. Concepem un ghid de management al acestor categorii de pacientii. Din toate unghiurile trebuie sa ne asumam responsabilitatea si juridic, nu numai medical. Este un ghid, este un management aparte, este o pregatire pe aceasta linie a practicienilor. Pachetul va contine si pachetul turistic pe langa cel medical”, a afirmat Norina Forna la conferinta prilejuita de primul Congres International “Medicina fara frontiere: Turismul medical si medico-dentar”, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, 85 la suta dintre cei care vin sa se opereze si trateze in Romania prefera tariful redus practicat de medicii romani, dar si calitatea serviciilor medicale si experienta practicienilor.

“Ca preturi, sunt la jumatate. Fiind o tara europeana, in Romania se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigurari de sanatate. Preturile sunt mult mai reduse decat cele din afara si la medicina dentara. In strainatate, un implant dentar este 1.500-2.000 de euro, iar la noi este pana in 1.000 de euro. Vin din Franta, Germania, Japonia, SUA, Canada, Australia. Unii sunt romani plecati, care lucreaza sau s-au stabilit acolo. Intr-un an am avut 60 de PACIENTI DIN STRAINATATE”, a spus medicul.

Cele mai cautate interventii medicale sunt in domeniile: chirurgie estetica, stomatologie, chirurgia obezitatii, fertilizare in vitro. De asemenea, sunt preferate balneofizioterapia si ingrijirea persoanelor varstnice.

Citeste si: Marirea de sani la clinicile din Romania, tot mai cautata de pacientele din strainatate

Strainii care vin in Romania pentru a beneficia de servicii medicale doresc, in proportie covarsitoare, interventii in domeniul chirurgiei estetice si in cel al medicinei dentare (42 la suta chirurgie estetica, 32 la suta medicina dentara).

Totodata, 25 la suta dintre pacientii unui cabinet stomatologic din Romania sunt romani plecati in strainatate, 15 la suta sunt cetateni straini si 60 la suta pacienti romani.

Cele mai cerute interventii in domeniul stomatologiei sunt implantul dentar, coroanele ceramice pe suport de zirconiu, albirea dentara, obturatii de canal.

Citeste si: Strainii vin in Romania sa-si faca tratamente stomatologice la pret mic

Potrivit statisticilor, la nivel mondial, in acest moment peste 7.000.000 de persoane care fac turism in scopuri medicale iar piata de turism medical are o valoare de peste 30 de miliarde de euro.

Sursa foto: adevarul.ro