Peste 75 KILOGRAME DE COCAINA, confiscate de politisti in ultimele doua saptamani

Politistii au confiscat peste 75 de KILOGRAME DE COCAINA, peste 60 de kilograme de substante susceptibile a fi droguri de risc, 316 comprimate, precum si alte bunuri interzise la detinere sau folosite la savarsirea de infractiuni grave iar 80 de persoane au fost retinute sau arestate in actiuni desfasurate pe parcursul a doua saptamani, potrivit unui comunicat de presa al IGPR.

Conform sursei citate, in perioada 27 martie — 9 aprilie politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 59 de actiuni operative pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani.

Citeste si: CAPTURA IMPRESIONANTA de DROGURI, in Timisoara

In cadrul investigatiilor desfasurate in cauzele aflate in ancheta pentru probarea activitatii infractionale a 329 de persoane suspectate politistii au efectuat 327 de perchezitii ce au vizat atat imobile folosite de acestea, cat si autovehicule pe care cei in cauza le foloseau in activitatea infractionala. Pe baza probatoriului administrat 80 de persoane au fost retinute sau arestate.

Au fost confiscate 24 de laptopuri, 82 de cartele SIM, sapte tablete, doua routere wireless, 198 de medii de stocare, trei camere foto si video, 30 de carduri bancare si o arma. De asemenea, politistii au ridicat 75 de KILOGRAME DE COCAINA, cinci kilograme de marijuana, 8,7 kilograme de khat, 19,6 grame de heroina, 2,8 kilograme de canabis, 50 de kilograme de substante vegetale, 316 de comprimate, precum si sapte cantare si patru grindere folosite in activitate infractionala.

Citeste si: Un ITALIAN, urmarit international pentru TRAFIC de DROGURI, a fost ARESTAT la TULCEA

De asemenea, au fost ridicate si sapte tone de combustibil lichid, 2,2 tone de ulei de motor, 629.660 de tigarete si trei kilograme de tutun, 341.500 de lei, 37.695 de euro, 750 de USD, 3.160 de lire sterline, 240 de dinari si 133.000 de forinti. Au fost depistati si 2.230 de euro, susceptibili a fi contrafacuti.

Ca masura complementara, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a opt autoturisme care le apartineau celor in cauza.

La actiunile desfasurate au participat 681 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale si teritoriale ale Politiei Romane si al structurilor Jandarmeriei Romane.