Peste 75 kilograme de DROGURI KHAT, capturate de politisti

Politistii antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si procurorii DIICOT – Structura Centrala au efectuat o captura de 75,65 kilograme de “KHAT”, drog de mare risc care contine cathinona, a anuntat miercuri Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate. stupefiantele erau disimulate in 104 colete cu greutatea totala de aproximativ 500 de kilograme de bame, importate din Kenia, de o societate comerciala din Bucuresti.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din IGPR.

La activitati au participat si specialisti ai Directiei Generale a Vamilor – Biroul Vamal Otopeni si ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Citeste si: Captura de PASTILE ECSTASY in valoare de DOUA MILIOANE de euro, in Vama Turnu

In cauza, un barbat, de 21 de ani, din Bucuresti, administrator si asociat unic al societatii comerciale care a importat legumele, este banuit ca, in perioada 26-29 septembrie, ar fi introdus in Romania, fara drept, 75,65 kilograme de plante verzi si umede (tulpini si frunze) cunoscute sub denumirea de “khat”, care contin cathinona. Ulterior, acesta ar fi detinut si a transportat aceste droguri pe teritoriul Romaniei, fara drept, in vederea livrarii.

De asemenea, un alt barbat, de 20 de ani, din Bucuresti este banuit ca, impreuna cu barbatul care a importat plantele, ar fi detinut si transportat pe teritoriul Romaniei, fara drept, in vederea livrarii, aceste plante.

Totodata, a fost incriminata si societatea comerciala care a importat plantele, pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic de droguri de mare risc.

Citeste si: O GRUPARE SPECIALIZATA in trafic de DROGURI din Capitala a fost DESTRUCTURATA de DIICOT

Efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de XTC, iar plantele sunt consumate in special in Europa de Vest de catre comunitatile de cetateni africani, mai spune sursa citata.

Aceasta este prima captura de acest gen din Romania, avand un caracter de unicitate, valoarea de piata a drogurilor fiind de aproximativ 90.000 de lire.

In cauza s-a dispus, la data de 29 septembrie, masura retinerii pentru 24 de ore fata de cei doi barbati, iar la data de 30 septembrie magistratii tribunalului Bucuresti au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile pentru administratorul societatii comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic de droguri de mare risc, iar fata de cealalta persoana s-a dispus masura controlului judiciar.

Sursa foto: reporterntv.ro