Peste 8.000 de AMENZI aplicate de POLITISTII RUTIERI, in urma unei actiuni la nivel national

Un numer de 1.515 POLITISTI RUTIERI au actionat in zilele de 16 si 17 aprilie, la nivel national, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru depistarea si sanctionarea abaterilor rutiere, in special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteza, se arata intr-un comunicat remis sambata presei de Politia Romana.

Potrivit sursei citate, in cadrul actiunii au fost folosite 438 de echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, pentru depistarea in trafic a conducatorilor de autovehicule care nu respecta regimul legal de viteza si sanctionarea prompta a acestora.

Citeste si: TAXIURILE din zona AEROPORTURILOR, VERIFICATE de politisti

Actiunea a facut parte din calendarul de activitati al politiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, in baza caruia se desfasoara campania preventiva “Speed Marathon”, pe teritoriul a 22 de state membre.

In doar doua zile, politistii romani au constatat in cadrul actiunii 48 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, au aplicat 8.169 de abateri privind nerespectarea vitezei regulamentare, iar in 188 de situatii au retinut permisele de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

Citeste si: NOUL COD RUTIER 2015. AMENZILE RUTIERE TE POT LASA FARA PERMIS AUTO, POTRIVIT UNU NOU PROIECT DE LEGE

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata conditiilor meteo si de trafic si sa acorde o atentie sporita pietonilor.

Sursa foto: vest24.ro