Peste 8 milioane de dolari pierdute de 2600 de investitori care visează la o navă cu comori

Se estimează că peste 8 milioane de dolari au fost pierdute de 2600 de investitori care caută o bucată din “nava comorilor rusești”, descoperită de o firmă sud-coreeană de “vânătoare de comori”. Potrivit poliției din Coreea de Sud aproximativ 2600 de persoane au investit puțin peste 8 milioane de dolari în grupul Shinil, care susține că au descoperit un navă naufragiată care conținea aur în valoare de 130 miliarde USD.

După cum a raportat inițial The Korea Herald, investitorii au investit bani pentru tokenul cunoscut ca Shinil Gold Coin, pe care firma sud-coreeană l-a prezentat ca fiind susținut de comoara de pe nava cunoscută sub numele de Dmitrii Donskoi. Nava de război rusească a naufragiat în largul coastei sud-coreene de ca urmare a daunelor grave în timpul luptei cu japonezii în timpul războiului ruso-japonez din 1904-1905.

Ar putea fi mai mulți păgubiți

Potrivit poliției, pierderile investitorilor ar putea fi mai mari, deoarece estimările pe care le-au venit se bazează numai pe conturile de tranzacționare pe care le-au reușit până acum să le urmărească.

“Dacă găsim mai multe conturi conexe sau vom confirma cazurile în care investitorii folosesc numerar, suma ar putea crește”, a declarat Unitatea de Investigare a Criminalității Sofisticate din Seul, Agenția de Poliție Metropolitană. Există, de asemenea, posibilitatea ca numărul victimelor să scadă în conformitate cu poliția din Seul: “Cu toate acestea, numărul victimelor ar putea scădea dacă excludem cazurile în care aceeași persoană a transferat bani folosind conturi diferite”.

Citește și: AUSTRALIA: SUBVENȚIE DE STAT PENTRU UN START-UP DE CRYPTO MONEDE

După cum a raportat anterior CCN, planurile grupului Shinil de a organiza o ICO au fost anunțate la jumătatea lunii iulie, după ce compania a postat un videoclip pe YouTube, susținând că a reușit să găsească resturile navei de război rusești cu 200 de tone de monede de aur și 5.500 de cutii cu bare de aur. Suspiciunile au apărut imediat în primul rând pentru că nu a fost prima presupusă descoperire a navei de război rusești.

Steaguri roșii de pretutindeni

La începutul secolului, de exemplu, au existat rapoarte conform cărora Institutul Coreean de Cercetare și Dezvoltare a Oceanului, contractat de firma de construcție Dong Ah Construction Industrial Co., a găsit nava naufragiată Dmitrii Donskoi. Institutul Coreean de Știință și Tehnologie a Oceanului de stat a făcut, de asemenea, afirmații similare în 2003.

De asemenea, a fost suspicios faptul că grupul Shinil nu a solicitat drepturile de salvare a navei de la Ministerul Afacerilor Maritime și Pescuitului din Coreea de Sud. Și, în afară de faptul că a fost înființată cu o lună înainte de a face descoperirea, Shinil Group a fost, de asemenea, învăluită în secret deoarece funcționa fără un site web, lipsea conturilor de social media și nu avea hârtie albă.

În consecință, au fost lansate investigații, ceea ce a dus la excluderea ilegală a CEO-ului companiei Shinil Group, Choi Yong-seok, iar birourile firmei au fost percheziționate de agenția de poliție de la Seul la începutul lunii trecute.