Peste 80 la suta dintre BLOCURILE din Sectorul 1, REABILITATE TERMIC

Primaria Sectorului 1 a finalizat IZOLAREA TERMICA la peste 80 la suta din numarul total de blocuri eligibile de a intra in acest program, fara ca cetatenii din aceasta zona administrativa sa achite vreun ban, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 1.

Astfel, locuitorii din peste 800 de BLOCURI din Sectorul 1 locuiesc deja in imobile performante energetic. REABILITAREA TERMICA a BLOCURILOR din Sectorul 1 va continua pana la anveloparea tuturor acestor imobile, in aceleasi conditii ca si pana acum: gratuit pentru cetateni. Primaria Sectorului 1 si-a propus ca anul viitor sa demareze lucrarile la ultimele 150 de BLOCURI, astfel ca pana la sfarsitul anului 2015, sa finalizeze REABILITAREA TERMICA a tuturor BLOCURILOR eligibile, conform legii.

“Primaria Sectorului 1 isi va indeplini angajamentul fata de cetatenii din aceasta zona administrativa si va finaliza programul «Iarna va fi ca vara!». Rand pe rand, toate blocurile eligibile din Sectorul 1 se vor bucura in totalitate de avantajele anveloparii. Cat de curand, vom fi prima comunitate din Romania cu toate blocurile eficiente energetic”, a declarat primarul Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN.

Pentru finalizarea cat mai rapida a programului de REABILITARE TERMICA, Primaria Sectorului 1 a semnat, la sfarsitul lunii iulie 2014, un nou acord de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI) in valoare de 136,5 milioane de euro. Acordul a fost semnat la Luxemburg de catre ANDREI CHILIMAN si vicepresedintele BEI, MIHAI TANASESCU, in prezenta presedintelui BEI, Werner Hoyer.

Citeste si: Lucrarile de REABILITARE TERMICA gratuita a blocurilor din Sectorul 6 sunt IN PLINA DESFASURARE

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a BLOCURILOR, administratiile locale pot introduce in programul de anvelopare numai BLOCURILE care sunt construite intre anii 1950 si 1990 si in care exista asociatie de proprietari legal constituita.

Primaria Sectorului 1 acorda gratuit asociatiilor de proprietari, odata cu REABILITAREA TERMICA a BLOCURILOR, si certificatul de performanta energetica al cladirii. Acest document se acorda pe cladire si nu pentru fiecare apartament in parte.

Certificatul energetic este un document oficial valabil zece ani de la data emiterii, prin care se atesta performanta energetica a cladirii si a instalatiilor aferente. Acesta arata cat de pregatita este cladirea pentru a face fata temperaturilor foarte joase din iarna sau foarte ridicate din vara. Altfel spus, cata energie trebuie consumata pentru a avea o temperatura optima in mijlocul iernii si in miez de vara. Certificatul energetic cuprinde valori de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare, care permit clientilor sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii.

Citeste si: BUCURESTII NOI, primul cartier cu TOATE blocurile reabilitate termic

In functie de energia consumata pentru incalzire, climatizare sau iluminat, cladirea primeste un indicativ pornind de la A – eficienta energetica ridicata – pana la G – eficienta energetica scazuta.

Primaria Sectorului 1 este prima administratie locala din Romania care a preluat integral costurile ce reveneau asociatiilor de proprietari pentru REABILITAREA TERMICA a BLOCURILOR.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1