Peste 800 de angajati ai MAI vor actiona in aceasta vara pe LITORAL pentru prevenirea faptelor antisociale

Peste 800 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor actiona in aceasta vara pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale pe litoralul Marii Negre, in cadrul operatiunii ”LITORAL 2014”, au anuntat duminica reprezentanii institutiei.

Astfel, 400 de politisti, 300 de jandarmi, 100 de pompieri si politisti de frontiera se vor afla, zilnic, in misiune, pana la sfarsitul sezonului estival.

Totodata, de la 1 iulie, in sprijinul fortelor MAI din judetul Constanta vor fi detasati lunar, de la alte structuri teritoriale, cate 33 de politisti pentru lunile iulie si august. In functie de evolutia situatiei operative, dispozitivul de mentinere a ordinii si sigurantei publice poate fi suplimentat.

Citeste si: POLITISTI ROMANI, in misiune in STATIUNILE turistice din BULGARIA

Prin prezenta in teren a efectivelor suplimentare de politisti, jandarmi si politisti de frontiera, Ministerul Afacerilor Interne isi propune sa asigure tuturor celor aflati pe litoral un climat de siguranta publica ridicat, potrivit sursei citate.

In Delta Dunarii si la Marea Neagra, Politia de Frontiera Romana va acorda atentie deosebita controlului navelor si al ambarcatiunilor, cautarii si salvarii vietilor omenesti pe mare (misiuni de tip “search and rescue”), protectiei obiectivelor aflate in zona de competenta, respectarii normelor privind ordinea si siguranta navigatiei in zona de competenta etc.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Peste 3.100 de POLITISTI vor fi MOBILIZATI pentru examen

De asemenea, politistii rutieri vor asigura monitorizarea si fluidizarea traficului rutier, acestia urmand sa organizeze si sa desfasoare actiuni preventive pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteza excesiva pe drumurile ce asigura accesul turistilor catre si dinspre litoral.

In functie de evolutia situatiei operative, politistii rutieri vor fi sprijiniti in activitatea proprie de catre elicopterele Inspectoratului General de Aviatie al MAI care vor asigura monitorizarea traficului rutier pe drumurile utilizate de turisti.

Sursa foto: cugetliber.ro