Peste 800 de artisti din 12 tari vor sustine SPECTACOLE DE FANFARA in Capitala, de ZIUA EUROPEI

De Ziua Europei, 20 de fanfare din 12 tari vor defila pe bulevardele Capitalei alaturi de fanfarele Armatei, Jandarmeriei, ISUMB si Fortelor Navale Romane, in cadrul Festivalului Muzicilor de Fanfara.

Astfel, de Ziua Europei, sarbatorita pe 9 mai, state precum Spania, Olanda, Franta, Italia, Malta, Bulgaria, Polonia, Elvetia, Marea Britanie si Turcia au acceptat invitatia Primariei Capitalei de a se alatura fanfarei militare romane, reprezentate de Muzica Reprezentativa a Armatei, Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, Muzica Militara a Forțelor Navale și Muzica Reprezentativa a ISUMB, in cadrul Festivalului Muzicilor de Fanfara.

Evenimentul, care va avea loc in zilele de 9 si 10 mai, in zonele Piata Unirii, Piata Universitatii, Centrul Istoric, Cercul Militar, Parcul Cismigiu si Piata Constitutiei, va consta intr-o serie de concerte sustinute de formatii de muzica de fanfare.

Citeste si: CONCERT simfonic si foc de ARTIFICII de ZIUA EUROPEI, in Sectorul 6

Este vorba despre formatiile Historical Military Band (Turcia), Band Flutes and Drums (Elvetia), Scottish Pipe Band (Scotia), Banda Real de Gaitas Principe de Asturias de Oviedo (Spania), Pipes and Drums Band (Malta), Military Band (Bulgaria), Female Orchestra Belle Epoque (Polonia), Bersaglieri Military Band (Italia), Marching Band (Polonia), Navy Music Band (Polonia), Triuggio March Band (Italia), Music Band (Croatia), Firemen Band (Polonia), Bagade Breton (Franta), Military Royal Band (Marea Britanie) si Bycicle Band (Olanda).

In ziua de 9 mai, intre orele 17.00 si 20.00, in mai multe zone centrale ale orasului (Piata Unirii, Piata Universitatii, Centrul Istoric, Cercul Militar, Parcul Cismigiu) vor fi sustinute concerte inedite. Bucurestenii vor avea ocazia sa asiste la reprezentatii unice ale fanfarelor romanesti si straine prezente la eveniment.

Citeste si: ZIUA EUROPEI in Romania: Concerte, flash mob-uri, vernisaje, expozitii si filme

Sambata, de la ora 12.00, toate fanfarele invitate la Bucuresti vor porni intr-un mars al sarbatorii, care se va desfasura pe traseul Piata Unirii – Piata Constitutiei si care se va incheia cu spectacolul celor 20 de formatii invitate. Spectacolul din Piata Constitutiei va incepe de la ora 12.30. Accesul la evenimentele din cadrul Festivalului Muzicilor de Fanfara este gratuit.

Si in Parcul Cismigiu vor avea loc o serie de evenimente dedicate Zilei Europei. In data de 11 mai, Parcul Cismigiu se va transforma, pentru o zi, in Piata Statelor Membre UE. Astfel, Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizeaza un targ al statelor membre UE si un program artistic traditional, intre orele 10.30 si 18.00.

Astfel, 24 de tari, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si Biroul de Informare al Parlamentului European si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, vor avea spatii dedicate, unde vizitatorii se vor putea informa asupra obiceiurilor, activitatilor, ofertelor turistice pe care acestea le vor prezenta. 

Sursa foto: elcomercio.es