Peste 900 de AMENZI au fost aplicate PARCAGIILOR de politistii locali din Sectorul 1

Politistii locali din Sectorul 1 au aplicat PARCAGIILOR in primele sase luni ale acestui an peste 900 de AMENZI, valoarea totala a SANCTIUNILOR fiind de aproape 200.000 lei, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, Politia Locala Sector 1 impreuna cu Politia Nationala, inca de la sfarsitul anului 2011, fac periodic razii in zonele aglomerate din Sectorul 1, unde PARCAGII iau, cel mai des, in stapanire ilegal un loc de parcare.

Zonele din Sectorul 1 cele mai frecventate de PARCAGII sunt Piata Lahovari, Gara de Nord, Calea Dorobantilor, Piata Amzei, Calea Victoriei, str. George Enescu, str. Radu Beller, str. Primo Nebiolo, str. Mendeleev, str. Sevastopol, str. Episcopiei si str. Academiei, mai spune sursa citata. 

Reprezentantii Primariei Sectorului 1 mai afirma ca fenomenul PARCAGIILOR subzista si din cauza “generozitatii” celor care dau bani persoanelor care inchiriaza ilegal un loc de parcare. Astfel, ei fac un apel la cetateni sa nu le mai ofere bani acestora.

Citeste si: Noi LOCURI DE PARCARE in Sectorul 6, prin ridicarea masinilor abandonate

“Si cu ajutorul tau, PARCAGIII au transformat activitatea de inchiriere a unui loc de parcare ce nu le apartine, intr-o «afacere» profitabila ce poate aduce zilnic castiguri impresionante, dar ilegale. Oferind bani PARCAGIILOR, chiar daca sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui la incurajarea si mentinerea acestui fenomen. Desi Politia Locala Sector 1 ii amendeaza periodic pe cei care obişnuiesc sa practice aceasta activitate ilegala, acestia revin rapid la vechile obiceiuri si pentru ca tu le sustii activitatea. Facem un apel la tine sa sprijini actiunile agentilor locali si sa nu mai oferi bani acestor persoane certate cu legea”, spun reprezentantii Primariei Sectorului 1.

Citeste si: Primaria Capitalei se razgandeste dupa patru ani: va concesiona parcarile din Bucuresti unei firme private

Totodata, cetatenii pot semnala 24 de ore din 24 prezenta PARCAGIILOR pe domeniul public la numarul de telefon 021/9540.

“Un echipaj al Politiei Locale Sector 1 se va deplasa, in cel mai scurt timp, la fata locului pentru a-i sanctiona. Numai impreuna, administratie locala si cetateni, putem stopa activitatea infractionala practicata de smecherii parcarilor”, adauga sursa citata.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1