Peste 900 de AMENZI, dupa controale ale politistilor in zona TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATA

Peste 900 de SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE au fost aplicate de politistii rutieri si de la transporturi, intr-o singura zi, in timpul unei actiuni care s-a desfasurat in zece judete, pentru reducerea numarului accidentelor de circulatie care au loc la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATA, a anuntat sambata Politia Romana.

Potrivit sursei citate, Directia Rutiera si Directia de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au organizat pe 15 mai o actiune pentru prevenirea accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti si pagube materiale, care au loc la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATA, pe fondul nerespectarii de catre participantii la trafic a regulilor rutiere.

Astfel, peste 300 de politisti ai structurilor de politie rutiera si transporturi au actionat in zona TRECERILOR LA NIVEL CU CALE FERATA, in judetele Cluj, Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Satu-Mare, Maramures, Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

In urma actiunilor desfasurate, au fost constatate cinci infractiuni la regimul circulatiei si au fost aplicate 909 SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE, dintre care 152 pentru nerespectarea regulilor de TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATA.

Citeste si: Accident de tren in Vaslui. Patru oameni au murit sub rotile trenului Iasi

Politistii au retinut, in vederea suspendarii, permisele de conducere a 40 de conducatori auto, dintre care 19 nu au respectat regulile de TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATA si cinci au depasit pe platforma caii ferate sau au efectuat depasirea la mai putin de 50 de metri de aceasta.

De asemenea, pentru defectiuni tehnice, politistii au retras trei certificate de inmatriculare.

Politia Romana recomanda tuturor conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie la TRECERILE DE NIVEL CU CALEA FERATA.

Citeste si: Accident motocicleta Sacalaz, Timisoara – Un tanar a murit dupa ce a fost aruncat in parbrizul unui TIR

“Semnalele luminoase si acustice, precum si barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viata conducatorilor auto si de a evita producerea unor grave accidente rutiere. In zonele neprevazute cu astfel de semnale conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a proceda la traversarea unei TRECERI LA NIVEL CU CALEA FERATA! Stimati conducatori auto, acele cateva minute in care trebuie sa asteptati la bariera, precum si o asigurare temeinica la traversarea TRECERII LA NIVEL CU CALEA FERATA pot face diferenta dintre un drum linistit si o tragedie”, afirma reprezentantii Politiei Romane.

Sursa foto: ziarulevenimentul.ro