Peste 900 de familii din Sectorul 1 primesc AJUTOARE DE CALDURA

Peste 900 de familii si persoane singure cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiaza de ajutoare pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece, a anuntat luni Primaria Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, pana in prezent au fost aprobate 325 cereri pentru acordarea ajutorului in vederea incalzirii locuintei cu energie termica, 477 de cereri pentru incalzirea cu gaze naturale, 96 pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri si 27 pentru incalzirea cu energie electrica.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1 a primit un total de 972 cereri privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu gaze, lemne, energie termica si energie electrica, insa 47 din totalul cererilor nu au fost validate intrucat nu au fost indeplinite conditiile legale de acordare.

Citeste si: Cererile pentru acordarea AJUTOARELOR de INCALZIRE pot fi depuse si in Sectorul 4

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda, in perioada noiembrie 2014 – martie 2015, pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termica, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrica, precum si cel cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor cat si in cazul persoanei singure.

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie electrica se acorda doar in situatia in care acesta este principalul sistem de incalzire utilizat.

Ajutoarele de incalzire nu se acorda persoanelor/familiilor care detin cel putin unul dintre bunurile prevazute in Anexa nr. 4 la normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare si in cererea pentru acordarea ajutorului, respectiv: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti sau alte imobile aflate in proprietate; mijloace de transport (autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de zece ani cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile, mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani); terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 metri patrati in zona urbana si 2.000 metri patrati in zona rurala; depozite bancare de peste 3.000 lei etc.

Citeste si: Locuitorii Sectorului 1 pot depunere CERERI pentru acordarea AJUTORULUI DE INCALZIRE

Pentru sistemul de incalzire cu agent termic, cererile si declaratiile pe propria raspundere se vor ridica de la sediul SC RADET SA – Sectia de Distributie Sector 1 (str. Radu Greceanu nr. 10-12, Sector 1) sau de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (str. Maresal Averescu nr. 17).

Pentru ajutoarele de incalzire cu gaze, energie electrica si pentru ajutoarele de incalzire cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la sediul DGASPC Sector 1.

Cererile si declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se depun la sediul DGASPC Sector 1 in vederea stabilirii dreptului financiar.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, dupa caz, al persoanei singure se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara depunerii cererii.

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia in termen de cinci zile de la data modificarii.

Pentru mai multe informatii privind acordarea ajutoarelor pentru caldura cetatenii pot contacta Biroul Relatii Interetnice din subordinea DGASPC Sector 1, bd. Maresal Averescu nr. 17, telefon: 021/223.41.97 int. 148.

Sursa foto: newsbv.ro