Peste 900 de tone de LEGUME FARA ACTE, gasite in doua angrouri din Bucuresti si Afumati

Peste 900 de tone de LEGUME FARA ACTE DE provenienta au fost identificate de Directia Generala Antifrauda Fiscala in doua complexuri angro din localitatea Afumati, judetul Ilfov, si Bucuresti, au anuntat reprezentantii institutiei.

In urma identificarii unor volume mari de legume-fructe importate si achizitionate intracomunitar de catre firme declarate inactive, in perioada 11-16 aprilie inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au monitorizat traficul de marfuri din punctele de trecere a frontierei si au verificat activitatea din cele doua complexuri angro specializate in comertul cu legume.

Citeste si: CONTROALE in centre agroalimentare si hipermaketuri inainte de FLORII. UPDATE

Inspectorii antifrauda fiscala au verificat 117 societati comerciale si au constatat incalcari ale legislatiei financiar-contabile pentru sanctionarea carora au aplicat 140 amenzi contraventionale in cuantum total de 1.261.500 lei si au dispus confiscarea a 154,29 tone legume si a unei sume totale de 413.283 lei in numerar, care fusese incasata fara emiterea actelor justificative prevazute de lege.

Citeste si: Peste o tona de CARNE DE PUI fara documente, confiscata la Arad

Suplimentar, inspectorii au emis decizii de instituire a masurilor asiguratorii asupra a 119,7 tone legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale in vigoare.

De asemenea, au fost sigilate si indisponibilizate 19 mijloace de transport, care contineau 754 tone de legume si fructe, pentru inadvertente identificate intre declaratiile vamale si starea de fapt fiscala.

Sursa foto: realitatea.net