Peste jumatate dintre romani isi doresc un Parlament unicameral

Peste jumatate dintre cetatenii Romaniei  vor Parlament unicameral. Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda ziarului “Adevarul” arata care sunt optiunile romanilor fata de problematica ce vizeaza modificarea legii fundamentale.

Mai bine de jumatate (50,8%) din populatia Romaniei crede ca o modificare a Constitutiei ar fi necesara in mare si foarte mare masura. Daca luam in calcul si cei 14% care prefera sa nu raspunda la intrebare, reiese un procent totusi minoritar al celor care considera modificarea Constitutiei o problema de importanta relativ mica (modificarea ar fi necesara in mica si foarte mica masura – 35,2%).

Citeste si: Referendumul pentru Constitutie comasat cu alegerile europarlamentare ar putea impune modificarea legii 

Darie Cristea, coordonator programe la INSCOP Research, explica: “Trebuie remarcat insa ca un relativ acord, atat cat exista, in ceea ce priveste necesitatea modificarii Constitutiei nu ne indica in sine si directia in care se indreapta schimbarile asteptate, in Romania aproape intreg spectrul politic vizand modificari mai mici sau mai mari ale Legii Fundamentale. Desigur, este de luat in seama faptul ca alianta de la guvernare (USL) sustine modificarea Constitutiei. Intrebarea este in ce masura directia de modificare a Constitutiei vizata de populatie concorda cu proiectul USL”, informeaza sursa amintita.

Sursa foto: jurnalul.ro