Peste o suta de LOCUINTE si GOSPODARII din judetul Vaslui au fost INUNDATE

Peste o suta de LOCUINTE si GOSPODARII din judetul Vaslui au fost INUNDATE, iar 19 persoane au fost evacuate, in urma ploilor puternice, cea mai afectata fiind localitatea Popeni, unde apa a intrat in 40 de case, transmite Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, cel putin o suta de LOCUINTE si GOSPODARII din localitatile Bacani, Suseni si Popeni au fost INUNDATE, in urma ploilor puternice cazute in sudul judetului Vaslui.

La solicitarea autoritatilor locale, peste 50 de pompieri au intervenit pentru evacuarea a 19 persoane si scoaterea apei din trei case.

Cea mai afectata localitate a fost Popeni, comuna Zorleni, unde apa a intrat in 40 de LOCUINTE, potrivit autoritatilor locale.

Citeste si: INUNDATII DAMBOVITA: ALUNECARI DE TEREN si DRUMURI DISTRUSE

In doar un sfert de ora a plouat 30 de litri pe metru patrat, o cantitate foarte mare de apa, care nu a putut fi preluata de paraul Simila, care traverseaza localitatea Popeni. Pe de o parte, paraul s-a umflat si a intrat in casele oamenilor, iar pe de alta parte torentul de apa de pe versanti s-a scurs in locuinte. In total, exista 40 de locuinte in care apa a intrat in cel putin o camera. La acestea, se mai adauga alte 20 de gospodarii in care au fost inundate curtile”, a declarat, miercuri, viceprimarul comunei Zorleni, Lucian Stoica.

Citeste si: COD PORTOCALIU de inundatii pe Dunare. Sunt vizate noua judete

In comuna Bacani, au fost inundate 50 de GOSPODARII, precum si noua LOCUINTE din Bacani, Baltateni si Suseni. De asemenea, drumul judetean Barlad – Alexandru Vlahuta, care tranziteaza si comuna Bacani, a fost afectate pe mai multe portiuni.

Sursa foto: ieseanul.gandul.info