Peste o tona de CARNE DE PUI fara documente, confiscata la Arad

CARNE DE PUI CONFISCATA. Peste o tona de carne de pui fara documente, dar si 21 de tone de mere si 300 de kilograme de legume, au fost confiscate de politistii aradeni, in urma unor actiuni desfasurate in ultimele 24 de ore pentru prevenirea evaziunii fiscale si a comertului ilicit.

CARNE DE PUI CONFISCATA. Politistii au confiscat, in ultime 24 de ore, 21 de tone de mere, 1.220 de kilograme de CARNE si preparate de PUI si 300 de kilograme de legume, toate fara documente si in valoare totala de 62.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Politia Judeteana Arad.

Astfel, pe DN 7, politistii au oprit un sofer din Ramnicu Valcea, care conducea un ansamblu auto in care transporta mere, marfa care urma sa ajunga in spatiul extracomunitar, dar pentru care soferul nu a putut prezenta document vamal.

CARNE DE PUI CONFISCATA. De asemenea, in apropiere de Vama Varsand, a fost oprit un sofer din Alba care transporta cu o autoutilitara 1.100 kilograme de PULPE PUI si 120 kilograme de preparate din CARNE DE PUI, destinate comercializarii, pentru care nu detinea documente de provenienta. Soferul nu a respectat nici normele sanitar-veterinare privind achizitiile de carne si produse de carne, mai spun politistii.

Citeste si: TONE DE CARNE STRICATA, CONFISCATE DE POLITISTII DIN GIURGIU

In ambele situatii, amenzile aplicate insumeaza 10.000 de lei, iar marfurile au fost confiscate.
Din dispozitia sefului Politiei Romane, la nivel national, incepand cu 1 aprilie, a fost declansata o actiune pe linia combaterii evaziunii fiscale si a comertului ilicit, cu preponderenta a produselor specifice acestei perioade.

CARNE DE PUI CONFISCATA. In judetul Arad au fost facute 630 de controale la societati comerciale, iar in trafic au fost verificate 2.300 de autovehicule care transportau marfuri. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.800 de amenzi, cu o valoare totala de 1.059.157 lei.

Politistii au intocmit 22 de dosare de cercetare penala – 11 pentru evaziune fiscala si 11 pentru alte infractiuni. In aceste dosare sunt cercetate 47 de persoane, valoarea prejudiciului estimat ca a fost creat bugetului de stat fiind de 344.000 de lei.

Totodata, au fost confiscate 11,2 tone de CARNE si produse din CARNE, 22 tone de legume si fructe, cateva mii de fire de flori, 100 kilograme de branzeturi, 10.000 de tigarete, dar si alte tipuri de produse, precum dulciuri, cafea si alcool.

Sursa foto: romaniatv.net