Pestii comunica intre ei cu ajutorul vibratiilor

Pestii sunt mai “vorbareti” decat ar crede majoritatea dintre noi. Se presupune ca pestii actioneaza numai din instinct si ca le este imposibil sa comunice intre ei, insa ultimele studii contrazic aceasta supozitie.

Pestii transmit informatii intre ei cu ajutorul vibratiilor produse cu ajutorul vezicii inotatoare, alt lucru inedit fiind faptul ca aceste fiinte au un simt auditiv foarte bine dezvoltat.

In recifurile tropicale exista specii de pesti capabili sa emita sunete impresionante cu ajutorul carora intimideaza nu numai alte specii de inotatoare, dar chiar si pe unii scafandri.

Cercetatorul Shahriman Ghazali din cadrul Universitatii din Auckland, Noua Zeelanda, sustine ca pestii comunica unii cu altii printr-o serie de zgomote de genul, „mormaiturilor”, „tiuiturilor”, sau micilor „pocnituri” emise prin intermediul contractiilor unui muschi specializat din componenta vezicii inotatoare.

CITESTE SI: O FOTOGRAFIE CU UN ALIGATOR CU DOUA CAPETE FACE INCONJURUL INTERNETULUI! CREZI CA E REALA? FOTO IN ARTICOL

Pestii comunica intre ei din diferite motive, precum atragerea unui partener sexual, sa indeparteze pradatorii sau pentru orientare.

Dr. Ghazali a mai descoperit ca pestii rapitori se bazeaza pe comunicarea dintre indivizii speciilor pe care-i vaneaza pentru a-i identifica si localiza mai usor.