PETRE ROMAN a cerut reluarea mandatului de DEPUTAT. Cererea va fi insa arhivata

Fostul deputat PNL PETRE ROMAN a cerut, marti, Biroului permanent al Camerei Deputatilor sa ia act de reluarea mandatului sau, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa, insa cererea va fi arhivata in conditiile in care hotararea CAB nu este definitiva, scrie Mediafax.

Fostul deputat PNL PETRE ROMAN a trimis BP al Camerei Deputatilor o scrisoare prin care solicita ca acesta sa faca demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a urmatoarei sedinte de plen, a unui punct de vedere prin care sa se ia act de reluarea mandatului sau de deputat.

CITESTE SI: CAB A ANULAT RAPORTUL ANI IN URMA CARUIA PETRE ROMAN SI-A PIERDUT MANDATUL DE DEPUTAT

PETRE ROMAN invoca sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), la data de 22.04.2016, prin care instanta a admis contestatia sa si a anulat raportul de evaluare emis de ANI. Fostul deputat solicita si introducerea pe ordinea de zi a sedinte de plen a unui proiect de hotarare prin care se anuleaza hotararea privind vacantarea locului sau de deputat.

Biroul Permanent a transmis Comisiei juridice scrisoarea fostului deputat PETRE ROMAN, spre arhivare, in absenta unei decizii definitive a Curtii de Apel, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu. PETRE ROMAN a castigat procesul cu ANI, prin care cere anularea raportului de incompatibilitate, in urma caruia si-a pierdut functia de deputat, hotararea nefiind definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Intergritate (ANI), potrivit caruia PETRE ROMAN s-ar fi aflat in incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata – Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata. Hotararea Curtii de Apel poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Sursa foto: adevarul