PETRE TOBA: 1 DECEMBRIE este un simbol al hotararii de a ne decide singuri destinul ca stat unitar si indivizibil

Ministrul Afacerilor Interne, PETRE TOBA, afirma, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale, ca 1 Decembrie este “o sarbatoare de suflet a romanilor, dar și un simbol al hotararii noastre de a ne decide singuri destinul ca stat unitar și indivizibil”, informeaza Agerpres. 

“Libertatea, independenta, integritatea teritoriala sunt valori pe care romanii le-au pretuit și le-au aparat indiferent de contextul istoric, social sau politic. Daca la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca natiune romana, timp de aproape un veac, prin seriozitate și consecventa, ne-am construit o identitate europeana. In cei 97 de ani de la Marea Unire, Romania a parcurs etape definitorii ale evolutiei statului roman, intarind institutiile sale fundamentale”, mentioneaza ministrul TOBA, in mesajul sau.

CITESTE SI: Mesajul premierului DACIAN CIOLOS de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI (VIDEO)

El adauga ca Ministerul Afacerilor Interne este una dintre aceste institutii, iar misiunea de asigurare a securitatii și a sigurantei cetateanului este o prioritate.

“In aceasta zi de sarbatoare nationala, multumesc tuturor politiștilor, jandarmilor și pompierilor, personalului civil sau militar al Ministerului Afacerilor Interne pentru ceea ce fac zilnic pentru liniștea și siguranta romanilor. Colegilor noștri care, in numele Romaniei, se afla in misiuni in afara granitelor tarii, alaturi de partenerii internationali, le doresc sa se intoarca sanatoși acasa! Le urez tuturor romanilor La multi ani de Ziua Nationala, le multumesc, in numele tuturor colegilor mei, pentru increderea pe care ne-o acorda și ii asigur ca pentru liniștea lor vegheaza cei aproape 150.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne. La multi ani, Romania!”, mai spune ministrul Afacerilor Interne in mesaj.

Sursa foto: adevarul