PETRE TOBA, AUDIAT LA DNA IN DOSARUL DIPI

Fostul ministru al Afacerilor Interne PETRE TOBA a fost audiat, marti, la DNA iar la iesire a declarat ca i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost pusa in miscare “actiunea penala pentru FAVORIZAREA INFRACTORULUI” in DOSARUL DIPI, informeaza Agerpres.

“Am fost citat si m-am prezentat, ca de fiecare data cand voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunostinta ca a fost pusa in miscare actiunea penala pentru favorizarea infractorului”, a afirmat PETRE TOBA. De asemenea, el a precizat ca a respectat prevederile legii si toate normele in vigoare.

Anchetatorii i-au adus la cunostinta lui PETRE TOBA ca, dupa ce a fost pusa in miscare actiunea penala in dosarul sau, i s-a schimbat incadrarea juridica din suspect in inculpat. Luni, PETRE TOBA a fost pus la dispozitie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale. Pe 9 septembrie, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de fostul ministru al Afacerilor Interne PETRE TOBA, pentru comiterea infractiunii de FAVORIZAREA INFRACTORULUI.

PETRE TOBA este cercetat alaturi de alte 24 de persoane – sefi si angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), suspecte pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals.

“Din probele cauzei a reiesit ca au fost cumparate bunuri care nu au nicio legatura cu interesul general de maxima importanta pentru care au fost alocate fondurile operative (casute de papusi cu nisipar si tobogan, in valoare de 7.000 lei, carti de joc, darts cu sageti, arcuri de tir, plase de tir, mingi de volei in valoare de circa 4.000 lei (…), mese festive ale ofiterilor neoperativi ai DIPI”, au precizat procurorii inainte ca PETRE TOBA sa-si dea demisia.

Sursa foto: jurnalul