PETRE TOBA si AMBASADORUL FRANTEI au discutat intensificarea schimbului de INFORMATII intre structurile politienesti

Ministrul Afacerilor Interne, PETRE TOBA, a avut, joi, o intrevedere cu AMBASADORUL FRANTEI, Francois Saint-Paul, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre INTENSIFICAREA SCHIMBULUI DE INFORMATII intre structurile politienesti din cele doua state, in actualul context de securitate existent la nivel european.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis Agerpres, in cadrul intalnirii, a fost evidentiata excelenta cooperare dintre cele doua ministere de Interne, cu accent pe latura operativa, care a condus la inregistrarea de progrese semnificative in combaterea infractionalitatii, un exemplu in acest sens fiind misiunea celor 36 de politisti romani care isi desfasoara in prezent activitatea in Franta.

”Totodata, acestia au evidentiat faptul ca va fi continuata valorificarea relatiilor privilegiate dintre Romania si Republica Franceza, atat in plan bilateral, in lumina Parteneriatului strategic dintre cele doua state, cat si la nivelul Uniunii Europene”, se mai arata in comunicatul citat.

In prezent, 36 de politisti romani isi desfasoara activitatea in Franta. Dintre acestia, 20 sunt specializati in combaterea infractiunilor judiciare si de crima organizata. Misiunea se va incheia la sfarsitul lunii ianuarie. Alti 16 ofiteri de politie romani se afla in alte misiuni sub coordonarea autoritatilor franceze pana la sfarsitul lunii mai.

Sursa foto: jurnalul