Petrescu: CRISTIAN DIACONESCU are un profil FOARTE BUN de presedinte, dar postul e de ALES, nu de NUMIT

Secretarul general al PMP, CRISTIAN PETRESCU, spune ca partidul are un candidat respectabil si respectat, CRISTIAN DIACONESCU, insa “postul de presedinte, din pacate, este unul de ALES, nu de NUMIT”, iar in sedinta de marti a PMP va fi gasita cea mai buna solutie privind candidatul la prezidentiale.

CRISTIAN PETRESCU a condus, sambata, lucrarile conferintei judetene a PMP Bistrita-Nasaud, care si-a ales conducerea, iar de la tribuna acesteia le-a spus membrilor PMP ca formatiunea ar putea sa schimbe candidatul pentru Cotroceni.

“Marti vom discuta, vom gasi, speram noi, cea mai buna solutie. Ideea este sa obtinem un rezultat cat mai bun la alegeri fiindca nu ne putem permite sa lasam tara unui presedinte de stanga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obtinut de candidatul nostru si prin procentul obtinut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul sa il impiedicam pe Victor Ponta sa ajunga presedintele Romaniei. Bineinteles ca ne dorim ca al nostru candidat sa intre in turul doi fiindca acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel”, a spus Petrescu, citat de Mediafax.

Citeste si: Diaconescu sau Udrea? PMP Bihor alege pe Facebook candidatul la Presedintie

El a amintit ca in anul 2000 TRAIAN BASESCU a intrat tarziu in cursa pentru Primaria Capitalei, avand doar 4 la suta, dar a reusit in trei saptamani sa ajunga la 17 la suta, a intrat in turul doi si a ajuns primar al Capitalei.

“Faptul ca acum cineva are 40 la suta in sondaje nu ii garanteaza sub nicio forma castigarea cursei pentru alegerile prezidentiale si, in functie si de noi, cred ca rezultatul final al alegerilor poate fi impotriva candidatului stangii”, a spus Petrescu.

Despre cum s-a ajuns la ideea schimbarii candidatului PMP pentru prezidentiale, Petrescu a spus: “Sunt pareri si pareri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil si respectat cu un profil foarte bun de presedinte, insa postul de presedinte, din pacate, este unul de ales, nu de numit si ca sa poti ajunge presedinte trebuie sa fii ales de oameni. Exista cercetari sociologice pe care ni le-au aratat unii colegi din care reiese ca domnul Cristian Diaconescu nu ar obtine un numar suficient de mare de voturi ca sa putem continua cu dansul. Pe de alta parte, stim foarte bine in ce masura sunt romanii pregatiti sa voteze o femeie sau sa treaca peste un anumit misoginism”.

Petrescu a precizat ca vor fi puse in balanta, “atat avantajele, cat si dezavantajele” unei schimbari a candidatului la Presedintie.

“Interesul nostru, al tuturor, este sa avem un candidat cu cat mai mari sanse, care sa ne aduca cele mai multe voturi. In masura in care vom stabili, in urma dezbaterilor, ca ne avantajeaza schimbarea candidatului, probabil ca o vom si face. Nu e o decizie luata in acest moment. E o decizie democratica si sper sa luam cea mai inteleapta decizie”, a spus CRISTIAN PETRESCU.

Citeste si: Colegiul Director al PMP va discuta SCHIMBAREA candidaturii lui CRISTIAN DIACONESCU

Secretarul general al PMP a adaugat ca presedintele TRAIAN BASESCU se va alatura PMP cand isi va termina mandatul la Cotroceni, iar datoria membrilor partidului Miscarea Populara este aceea sa nu il astepte cu un “mini-partid”.

“Sa fiti constienti de greutatea care apasa pe umerii dumneavoastra si de raspundere fiindca nu ne putem permite sa-i lasam presedintelui Traian Basescu cand vine la partid, in luna decembrie a acestui an, un mini-partid. Trebuie sa facem tot ce depinde de noi, asa cum dansul a luptat timp de 10 ani pentru Romania, ca sa continue sa lupte alaturi de noi dupa terminarea celui de-al doilea mandat or, ca sa poti lupta, trebuie sa ai gloante, iar gloantele sunt procentele pe care le vom obtine la alegerile prezidentiale”, a spus Petrescu.