PETRO POROSENKO a ordonat incetarea activitatilor administrative publice in zonele separatiste

Petro Porosenko a prezentat pasapoartele unor militari rusi care lupta in Ucraina

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a ordonat sambata retragerea tuturor serviciilor publice din regiunile aflate sub controlul separatistilor prorusi din estul Ucrainei, informeaza AFP.

Intr-un decret, Porosenko a ordonat guvernului sa ia masuri in decurs de o saptamana ‘pentru incetarea activitatilor companiilor, institutiilor si a organizatiilor de stat din teritoriile unde are loc operatiunea terorista’.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a catalogat agresiunea RUSIEI din UCRAINA drept o amenintare MONDIALA 

Aceasta decizie se aplica serviciilor publice, precum scolile, spitalele si serviciile de urgenta, a declarat pentru AFP un important oficial ucrainean, sub rezerva anonimatului. ‘Acesta este o masura decisiva, s-a terminat cu micile jocuri’, a spus oficialul. ‘Toate structurile finantate de stat din aceste zone vor fi retrase’, a mai spus el.

‘Fondurile vor fi distribuite sub forma de ajutor umanitar pentru aceste regiuni’, a precizat oficialul ucrainean.

CITESTE SI: DAVID CAMERON a avertizat RUSIA in privinta unor noi SANCTIUNI

Decretul prezidential este o consecinta a alegerilor organizate in regiunile separatiste pe 2 noiembrie care au provocat o vie nemultumire la Kiev. La doua zile dupa alegeri, presedintele Petro Porosenko a anuntat ca Ucraina este de acum ‘constransa’ sa ia masuri si sa ‘izoleze’ militar si economic zona aflata sub controlul rebelilor ‘pentru a nu permite cancerului sa se extinda’.

Sursa foto: newscom.ua