PETRO POROSENKO anunta ca UCRAINA va fi pregatita sa ADERE la UE peste 5 ani

Presedintele ucrainean PETRO POROSENKO a declarat luni ca tara sa va indeplini in cinci ani de zile criteriile pentru a putea solicita sa adere la Uniunea Europeana, informeaza EFE, potrivit Agerpres.

Suntem ambitiosi in planurile noastre si in credinta noastra, de aceea declaram ca in cinci ani va trebui sa implementam Acordul de Asociere cu UE si sa punem in aplicare aquis-ul comunitar pentru a solicita sa devenim membri”, a declarat Porosenko, in debutul summitului Ucraina-UE care se desfasoara in capitala ucraineana. Aceasta este a 17-a reuniune intre Ucraina si UE la cel mai inalt nivel politic, dar „prima in cadrul Acordului de Asociere”.

CITESTE SI: UCRAINA acuza RUSIA ca a trimis un transport NUCLEAR in CRIMEEA. Moscova dezminte zvonul

„Actualul summit are loc in noua Ucraina de dupa revolutia care a reorientat dezvoltarea Ucrainei spre Europa’‘, a declarat Porosenko in interventia sa, transmisa in direct de televiziunea ucraineana. seful statului ucrainean a subliniat ca aderarea Ucrainei la UE este”obiectivul-cheie” si ”o aspiratie strategica”.

CITESTE SI: UCRAINA: RUSIA nu aplica in mod corect incetarea focului 

Acest obiectiv este confirmat incontinuu de sondajele de opinie’ si, din acest motiv, tara asteapta ‘un sprijin permanent si semnificativ al Uniunii Europene in favoarea acestei aspiratii”, a adaugat el.