Petro Porosenko efectueaza o vizita in Germania, urmand a se intalni cu Angela Merkel

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, efectueaza luni o vizita oficiala in Germania, unde s-a intalnit cu presedintele Joachim Gauck si pe agenda are o serie de discutii cu cancelarul Angela Merkel.

Intr-un interviu acordat ziarului german Bild, Petro Porosenko a declarat ca ii va cere cancelarului Angela Merkel ca Germania sa sprijine Ucraina din punct de vedere militar, prin trimiterea unor echipamente non-letale. Porosenko a punctat ca armistitiul convenit la Minsk a fost incalcat de peste 1.000 de ori.

Citeste si: ESTUL UCRAINEI: Peste 100 de GERMANI lupta alaturi de SEPARATISTII PRORUSI

“Intreaga lume trebuie sa inteleaga ca Rusia duce un razboi impotriva Ucrainei. A inceput cu separatistii prorusi, care au fost sprijiniti de Rusia cu arme, de la inceputul anului 2014, iar de vara trecuta trupele militare ale Rusiei, cu zeci de mii de soldati, sunt in Ucraina. Singura cale de a ori acest razboi este ca Rusia sa se retraga complet”, a precizat liderul de la Kiev, citat de Deutsche Welle.

Liderul ucrainean a explicat ca ii va cere Angelei Merkel echipamente non-letale pentru Ucraina, printre care radare, drone, ochelari pentru vedere nocturna si aparate radio.  

CITESTE SI: UCRAINA: SEPARATISTII DIN DONETK AU DAT UN ULTIMATUM KIEVULUI