PETRO POROSENKO: Estul SEPARATIST va ramane parte a UCRAINEI

Situatia in estul Ucrainei s-a “schimbat radical” de la intrarea in vigoare a armistitiului cu separatistii prorusi, vineri, si-a exprimat satisfactia presedintele Petro Porosenko marti, avertizand ca estul separatist va ramane in cadrul tarii.

“Situatia pe front s-a schimbat radical. Inainte de anuntarea armistitiului, Ucraina pierdea zilnic zeci de vieti de eroi”, a declarat seful statului. Dar “Ucraina nu a facut nicio concesie asupra integritatii sale teritoriale”, iar estul tarii va ramane “parte a Ucrainei”, a subliniat el.

CITESTE SI: UCRAINA: VLADIMIR PUTIN si PETRO POROSENKO au convenit sa continue DIALOGUL in vederea PACII 

Kievul si separatistii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede in primul rand o incetare a focului, respectat in general, in pofida acuzatiilor reciproce de incalcare. Daca persista, armistitiul risca sa confirme pierderea controlului de catre Kiev a teritoriilor aflate in prezent sub controlul rebelilor prorusi din estul tarii.

Presedintele rus Vladimir Putin afirma marti, in cursul unei convorbiri telefonice cu omologul sau ucrainean ca Moscova este pregatita sa contribuie in continuare la solutionarea pasnica a crizei din Ucraina. Luni, cei doi sefi de stat au discutat, de asemenea, prin telefon si au au convenit sa continue dialogul in vederea instaurarii pacii in estul Ucrainei.

CITESTE SI: Ucraina: REBELII prorusi au ELIBERAT 650 de persoane 

Kievul si separatistii se acuza reciproc de incalcarea armistitiului in estul Ucrainei. Autoritatile ucrainene au anuntat marti ca patru militari ucraineni au fost ucisi in estul Ucrainei de la intrarea in vigoare a incetarii focului.

Sursa foto: newscom.ua