PETRO POROSENKO l-a informat telefonic pe TRAIAN BASESCU despre OPERATIUNEA ANTITERORISTA din estul UCRAINEI

Presedintele Romaniei, TRAIAN BASESCU, si omologul sau din Ucraina, PETRO POROSENCO, au avut sambata, o convorbire telefonica la solicitarea partii ucrainene, se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, PETRO POROSENCO i-a multumit lui TRAIAN BASESCU pentru sprijinul constant acordat de Romania mai ales in aceasta perioada dificila pe care o traverseaza statul si poporul ucrainean. Totodata, presedintele Ucrainei l-a informat pe TRAIAN BASESCU despre OPERATIUNEA ANTITERORISTA desfasurata de trupele ucrainene in regiunile Donetk si Lugansk si despre transferul de armament greu si combatanti dinspre Federatia Rusa.

La randul sau, TRAIAN BASESCU l-a felicitat pe PETRO POROSENCO pentru succesele obtinute de armata ucraineana in efortul de lichidare a teroristilor din estul tarii si a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor si cetatenilor ucraineni.

Citeste si: Mobilizare de forte la granita dintre Ucraina si Rusia in zona Crimeea

“Romania este alaturi de Ucraina in efortul de stabilizare si combatere a separatismului. Romania intelege si sustine politic lupta armatei si a poporului ucrainean pentru integritatea teritoriala a tarii. Romania este ingrijorata de concentrarea unitatilor militare ruse la frontiera estica a Ucrainei si de alimentarea cu armament greu si combatanti a fortelor separatiste proruse din regiunile Donetk si Lugansk”, se spune in comunicat.

Astfel, TRAIAN BASESCU l-a asigurat pe PETRO POROSENCO de faptul ca Romania intelege si sustine deplin actiunile legitime ale autoritatilor pentru apararea integritatii teritoriale a Ucrainei.

Citeste si: UCRAINA: ATAC AL ARMATEI LA 30 DE KILOMETRI DE DONETK

Totodata, TRAIAN BASESCU l-a asigurat pe presedintele Ucrainei de faptul ca apreciaza restabilirea pacii si securitatii Ucrainei ca fiind un element de securitate nationala inclusiv pentru Romania.

La final, TRAIAN BASESCU i-a multumit lui PETRO POROSENCO pentru informarea completa pe care i-a facut-o premergator Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie.

Sursa foto: obiectiv.info