PETRO POROSENKO nu exclude posibilitatea unei intrevederi cu VLADIMIR PUTIN

Presedintele Ucrainei, PETRO POROSENKO, a anuntat miercuri, la Varsovia, ca va prezenta sambata, in discursul inaugural, PLANUL de PACE pentru depasirea CRIZEI dintre Kiev si Moscova.

PETRO POROSENKO se afla in Polonia, in prima deplasare externa de cand a fost ales presedinte. “Vom discuta la nivel interguvernamental cu Uniunea Europeana si planul va fi stabilit in Normandia”, a spus PETRO POROSENKO.

Citeste si: PETRO POROSENKO vrea sa inceapa NEGOCIERILE cu SUA si UE pentru “protejarea Ucrainei” 

“Voi prezenta planul pe 7 iunie, aceasta va fi propunerea mea pentru restabilirea ordinii si pacii”, a spus PETRO POROSENKO“Planul prevede descentralizarea puterii, o amnistie pentru combatantii separatisti si crearea conditiilor pentru organizarea alegerilor locale anticipate”, a explicat presedintele ucrainean.

PETRO POROSENKO se va intalni zilele urmatoare cu ANGELA MERKEL, cancelarul Germaniei, si nu exclude posibilitatea unei INTREVEDERIcu presedintele Rusiei, VLADIMIR PUTIN.

Citeste si: PETRO POROSENKO solicita mai mult timp UE pana la semnarea Acordului de Asociere

“Pentru moment, o intrevedere cu presedintele VLADIMIR PUTIN nu este prevazuta, dar nu exclud posibilitatea”, a explicat liderul ucrainean.

Sursa foto: newscom.ua