PETRO POROSENKO, presedintele UCRAINEI, va efectua o VIZITA OFICIALA in FRANTA saptamana viitoare

Presedintele francez Francois Hollande a anuntat miercuri, cu ocazia unei vizite in Elvetia, ca il va primi ”saptamana viitoare” la Paris pe omologul sau ucrainean Petro Porosenko, informeaza AFP.

Acordul de la Minsk nu poate fi pus in practica decat gratie interventiei OSCE si noi vrem ca acordul de la Minsk sa fie deplin respectat si aplicat. Va trebui sa veghem la acest lucru”, a declarat seful statului francez intr-o conferinta de presa in capitala elvetiana.

Anuntul lui Francois Hollande intervine intr-o perioada in care Parisul, Berlinul, Moscova si Kievul depun eforturi pentru sustinerea acordului de pace de la Minsk, amenintat de tensiunile crescande din estul Ucrainei, care continua sa faca victime.

CITESTE SI: UCRAINA INTERZICE orice forma de PROPAGANDA COMUNISTA si NAZISTA

Acordul de la Minsk semnat pe 12 februarie si intrat in vigoare trei zile mai tarziu, care prevede in special o incetare a focului si o retragere a armamentului greu pentru a crea o zona-tampon intre beligeranti, a permis instalarea unui calm relativ in estul Ucrainei.

In pofida acestui noi acord, confruntarile continua intre fortele guvernamentale ucrainene si rebelii prorusi. Conflictul din estul Ucrainei a cauzat deja moartea a peste 6.000 de persoane in ultimele 12 luni.

CITESTE SI: UE: Partile IMPLICATE in conflictul din Ucraina sa respecte in intregime ACORDUL de la MINSK 

Seful statului ucrainean Petro Porosenko se pronunta pentru trimiterea unei misiuni de mentinere a pacii pentru sprijinirea OSCE, in special in scopul controlarii frontierei ruso-ucrainene, zona pe unde Rusia trimite arme rebelilor separatisti, potrivit Kievului si Occidentului.