PETRO POROSENKO si BRONISLAW KOMOROWSKI vor efectua impreuna o VIZITA in REPUBLICA MOLDOVA

PETRO POROSENKO si BRONISLAW KOMOROWSKI vor efectua impreuna o VIZITA in REPUBLICA MOLDOVA, pe 20 noiembrie, inainte de alegerile legislative, pentru a sustine aspiratiile fostei republici sovietice de integrarea europeana, potrivit presedintiei ucrainene, relateaza Mediafax, care citeaza agentia Interfax Ucraina online.

“Intentionam sa sustinem aspiratiile moldovenilor de integrare europeana”, a declarat presedintele ucrainean, citat de serviciul sau de presa.

Aceasta vizita urmeaza sa aiba loc cu zece zile inaintea scrtinului legislativ prevazut in REPUBLICA MOLDOVA pentru 30 noiembrie.

Citeste si: PARLAMENTUL EUROPEAN a ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova

PETRO POROSENKO s-a intalnit cu omologul sau polonez la Bratislava, in Slovacia, la o reuniune a Grupului de la Visegrad, pentru a-si coordona pozitiile inaintea reuniunii ministrilor de Externe UE luni, la Bruxelles, potrivit aceleiasi surse. Ei au stabilit totodata “un plan al unor pasi comuni pana la sfârsitul anului”, care include si vizita in Republica Moldova.

Citeste si: PUTIN, la summit-ul de la Minsk: Rusia nu se opune apropierii Rep. Moldova si Ucrainei de UE, insa trebuie sa ne gandim la impact

De asemenea, PETRO POROSENKO planuieste sa efectueze o vizita in Polonia pe 17 decembrie, potrivit presedintiei, care anunta pregatiri in acest sens.

Sursa foto: polskieradio.pl