PETRO POROSENKO va efectua o vizita in REPUBLICA MOLDOVA

Presedintele ucrainean Petro Porosenko este asteptat in noiembrie intr-o vizita in Republica Moldova, a anuntat un comunicat al Presedintiei de la Chisinau, in urma unei convorbiri telefonice intre sefii celor doua state.

Potrivit comunicatului, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, au convenit, intr-o convorbire telefonica, intensificarea cooperarii in privinta parcursului european al celor doua tari.

CITESTE SI: ALEGERI UCRAINA: Partidele proocidentale au castigat intr-un mod “zdrobitor” 

In acest context, presedintele Petro Porosenko si-a exprimat disponibilitatea de a face o vizita la Chisinau in cursul lunii noiembrie. De asemenea, presedintele Republicii Moldova l-a felicitat pe omologul sau ucrainean pentru victoria fortelor proeuropene la alegerile parlamentare desfasurate duminica in Ucraina.

CITESTE SI: Alegeri Ucraina: POROSENKO s-a deplasat in estul rebel 

Actualul presedinte al Ucrainei s-a nascut la Bolgrad, in Basarabia de Sud, localitate aflata in prezent la granita cu Republica Moldova. Aici a invatat limba romana, pe care, potrivit apopiatilor sai, o vorbeste destul de bine.

Sursa foto: timpul.md