PETROLUL, invinsa de DINAMO ZAGREB cu 3-1. Grupele Europa League, misiune aproape imposibila pentru petrolisti

Formatia Petrolul Ploiesti a fost invinsa, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), de echipa croata Dinamo Zagreb, in prima mansa a play-off-ului Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Tamuz ’45 pentru gazde si Cop ’29 (penalti), ’80 si Machado ’90+6 pentru oaspeti.

0-1: La un corner de pe dreapta al oaspetilor, Mutu a comis un hent dupa centrarea lui Ivo Pinto, iar lovitura de la 11 metri a fost transformata de Cop.

1-1: Toto Tamuz a avut o actiune frumoasa in partea stanga a careului mare advers, a driblat doi adversari, a patruns in careu si a plasat mingea in dreapta portarului oaspetilor.

1-2: Bine lansat pe partea dreapta, Ivo Pinto a centrat ideal din tusa, iar Cop a reluat cu capul de la 8-9 metri de poarta lui Pecanha.

1-3: Machado a stabilit scorul final dintr-o lovitura libera de la 18 metri.

Petrolul Ploiesti: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban (Mustivar ’50) – Priso (Albin ’63), Mutu (Nepomuceno ’83), Teixeira – Tamuz. Antrenor: Razvan Lucescu.

Dinamo Zagreb: Eduardo – Ivo Pinto, Simunovici, Simunici, Pivarici – Ademi, Brozovici – Soudani (Machado ’46), Antolici (Vukojevici ’73), Wilson (Pjaca ’63) – Cop. Antrenor: Zoran Mamici.

Cartonase galbene: Alcenat ’33 / Ademi ’49

Cartonas rosu: Geraldo Alves ’90+5

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Italia, formata din Daniele Orsato – Lorenzo Manganelli, Nicola Nicoletti si Daniele Doveri.

La partida de la Ploiesti au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, intre care si 15 fani croati.

Returul va avea loc la 28 august, de la ora 22.00, in Croatia.

STIRE INITIALA: PETROLUL – DINAMO ZAGREB, rezultat 1-2 in cadrul primei manse a play-off-ului Europa League. Mondo News a transmis in format LiveText principalele aspecte ale partidei.

Final de meci, PETROLUL – DINAMO ZAGREB, scor 1-2.

Min. 90+6: Lovitura libera executata plasat de Machado, Pecanha ezitand nu reuseste decat sa respinga balonul in propria poarta.

Min. 90+2: Cartonas rosu pentru Geraldo Alves. Geraldo este eliminat pentru un fault dur la Ivo Pinto, aflat in pozitie buna pentru a initia un contraatac. 

Min. 88: Cei de la Petrolul par demoralizati, par ca mai au puterea de a conta in ofensiva si ataca din inertie.

Min. 83. Iese Mutu, intra Nepomuceno.

Min. 80: Gol pentru Dinamo Zagreb. Inscrie Cop.

Min. 77: Ocazie imensa pentru Petrolul. Actiune pornita de pe partea dreapta a atacului petrolist, mingea ajunge la Tamuz in marginea careului mic, suteaza la poarta, portarul a respins in picioarele lui Mutu, care din 6 metri nu reuseste sa fructifice pozitia ideala de gol.

Min. 70: Ocazie pentru Petrolul. Tamuz ii paseaza lui Teixeira dribland portarul croatilor, Teixeira trage intr-un fundas aflat aproape pe linia portii.

Min. 62: Iese Eduardo, intra Pjaca la Dinamo Zagreb. De asemenea, iese Priso, intra Albin la Petrolul.

Min. 60: Pecanha reuseste sa scoata un nou sut periculos. Cei de la Petrolul sunt mai dinamici in atac. PETROLUL – DINAMO ZAGREB, 1-1.

Min. 50: Iese Hoban, intra Mustivar.

A inceput repriza a doua.

Se incheie prima repriza.

Min. 45: GOOL PETROLUL. Faza spectacol a petrolistilor, Tamuz preia o minge la marginea careului mare si dupa ce dribleaza doi fundasi adversi, inscrie cu un sut plasat in dreapta portarului croatilor. PETROLUL – DINAMO ZAGREB, 1-1. 

Min. 37: Faza prelungita de atac a petrolistilor. Mutu il jeneaza pe portarul advers, mingea ajunge la Tamuz care introduce balonul in plasa, insa golul este anulat pentru fault in atac.

Min. 32: Lovitura de colt executata de pe partea stanga, Mutu reia spre poarta adversa cu o lovitura de cap, ramasa insa fara rezultat.

Min 29: Penalty pentru Dinamo Zagreb, dupa un hent in careu facut de Mutu, la lovitura de colt. Bate Cop si inscrie pentru croati. PETROLUL – DINAMO ZAGREB, 0-1. 

Minutul 22, PETROLUL – DINAMO ZAGREB scor 0-0.

min 17: Tamuz recupereaza la mijlocul terenului si ii paseaza lui Mutu, sutul acestuia din careu este insa blocat!!!

min 16: Prima ocazie si pentru Mutu, dupa un sut cu stangul de la marginea careului. Mingea a fost deviata.

min 13: Toto Tamuz isi da cu stangul in dreptul in mijlocul careului, sansa buna ratata de Petrolul.

min 10: Corner pentru Dinamo, dupa ce Soudani a intrat in careu pe partea stanga insa este blocat in ultima clipa de Geraldo, prin alunecare.

min 6: Texiera suteaza din marginea careului, pe coltul scur. Mingea este respinsa de portarul celor de la Dinamo Zagreb.

min 5: Teixeira preia in marginea careului isi mingea nu trece pe langa Ivo Pinto! Incercare frumoasa a lui Teixeira. Este corner.

ECHIPELE DE START:

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Prso, Teixeira, Mutu – Tamuz
Rezerve: Albin, Beta, Bolboasa, Marinescu, Mustivar, Nepomuceno, N’Koyi

DINAMO ZAGREB: Eduardo – Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric – Ademi, Brozovic – Doudani, Antolic, Eduardo – Cop
Rezerve: Adrijasevic, Ibanez, Jezina, Machado, Pjaca, Sigali, Vukojevic

“Interesul enorm al fanilor pentru jocul de joi seara, din play-off-ul Ligii Europa, a facut ca in cursul zilei de astazi (n.r. – marti) toate biletele la meciul dintre Petrolul si Dinamo Zagreb sa se epuizeze. Mai sunt aproximativ 1.000 de bilete rezervate on-line, termenul limita pentru ridicarea acestora de la casele Stadionului Ilie Oana fiind miercuri, 20 august 2014, ora 12.00. Dupa aceasta ora, tichetele neridicate vor fi scoase la vanzare doar la casele Stadionului Ilie Oana”, scrie sursa citata.

PETROLUL – DINAMO ZAGREB LIVE. Aproximativ 330 de jandarmi vor asigura masurile de ordine publica in zona stadionului ”Ilie Oana” din Ploiesti, joi, la partida dintre Petrolul si Dinamo Zagreb, meci catalogat cu grad ridicat de risc.

PETROLUL – DINAMO ZAGREB LIVE. Pe langa jandarmi, zeci de politisti si politisti locali vor fi de asemenea mobilizati in zona stadionului, iar traficul rutier pe strazile adiacente arenei sportive va fi restrictionat incepand de la ora 17.15, in conditiile in care meciul va incepe la ora 20.15.

Aproximativ 13.500 spectatori sunt asteptati sa asiste la acest meci.

PETROLUL – DINAMO ZAGREB LIVE. Conform datelor facute publice de Jandarmerie, clubul croat a solicitat 600 de bilete, insa pana in prezent este confirmata prezenta a aproximativ 250 de suporteri ai echipei Dinamo Zagreb.

PETROLUL – DINAMO ZAGREB LIVE. Pentru protectia suporterilor croati, jandarmii vor crea o zona securizata, vizibil delimitata, pe strada Stadionului, motiv pentru care accesul pentru tribuna 0 si tribuna 1 se va face din strada Postei – Policlinica Praga – strada Sportului – Poarta de acces nr. 4. Aceste masuri restrictive sunt impuse doar pentru perioada desfasurarii partidei de fotbal si sunt instituite cu acordul autoritatilor locale, precizeaza reprezentantii Jandarmeriei.

La acest meci, Gruparea de Jandarmi Ploiesti beneficiaza de sprijinul a patu politisti croati, care vor ajunge in Romania impreuna cu fanii echipei oaspete.