Petrolul Ploiesti – FC Brasov 0-0 (0-0) / “Lupii galbeni”, a treia remiza consecutiva pe teren propriu

Petrolul Ploiesti a disputat, in aceasta seara, al treilea meci consecutiv in fata propriilor suporteri, gruparea prahoveana intalnind pe FC Brasov intr-un joc din etapa a treia a Ligii I. Tehnicianul Cosmin Contra a trimis in teren un prim unsprezece din care au lipsit patru titulari, Hamza, Hoban, Alcenat si Boudjemaa fiind lasati pe banca de rezerve.

Cu gandul la meciul retur din preliminariile Europa League, “lupii galbeni” i-au inghesuit din prima repriza pe “stegarii” de sub Tampa, insa elevii lui Adrian Szabo s-au aparat destul de bine, iar cand s-a creat o bresa in defensiva lor, zeita Fortuna s-a dovedit a fi aliata lor. In prima repriza am asistat la cel putin doua stfel de momente, bara lui Camara si balonul scos de pe linia portii de Ionescu.

Pentru partea secunda, norocul s-a impartit la vestiare, Mustivar lovind la randul sau bara portii aparata de Marinescu, iar Mateiu facand acelasi lucru la poarta pazita de Pecanha. Dupa devierea lui Mateiu, oaspetii prind si mai mult curaj, contraatacul fiind principala lor arma, dar Vagner il ia la tinta pe Pecanha. In ciuda faptului ca i-a trimis in teren pe Hamza, Dore si Boudjemaa, Cosmin Contra nu a gasit solutia de a strapunge zidul defensivei ardelene.

Cu cinci minute inaintea finalului, Boudjemaa il lobeaza pe Marinescu dar balonul cade pe transversala portii aparate de acesta. Pana la final nu s-a mai intamplat nimic si Petrolul mai are doar cateva zile in care poate remedia lacunele din compartimentul ofensiv, pentru ca la Arnheim echipa prahoveana trebuie sa inscrie pentru a mai spera la calificarea in play-off-ul Europa League. 

Petrolul Ploiesti – FC Brasov 0-0 (0-0)

Petrolul: Pecanha – Achim, Manasse, Geraldo, Guillherme – Mustivar, De Lucas – Priso, Teixeira (57 Dore), Grozav (69 Boudjemaa) – Camara (57 Hamza). Antrenor: Cosmin Contra

FC Brasov: Marinescu – Straut, Oltean, Machado, Ionescu (78 Paun) – Vagner, Mateiu, Madeira, Santos, Tatar (80 Serginho) – Fonseca (72 Danquah). Antrenor: Adrian Szabo

Cartonase galbene: Geraldo (45), Camara (52) / Straut (43), Danquah (90+3)
Cartonase rosii: –
Arbitru: Marius Bocaneala (Galati); Asistenti: Gero Szabo (Cluj) si Marius Marchidanu (Braila). Rezerva: Cristina Dorcioman (Campulung Muscel). Observator: Adrian Vidan (Bucuresti)
Stadion: “Ilie Oana” (Ploiesti)

Sursa foto: diacaf.com