Petrolul Ploiesti l-a reclamat pe Jeremy Bokila la FIFA! Comunicatul “lupilor galbeni”

Petrolul Ploiesti a demarat procedurile pentru suspendarea atacantului Jeremy Bokila, dar si a gruparii belgiene Zulte Waregem. Gruparea prahoveana i-a reclamat atat pe jucator, cat si pe club la FIFA.

Petrolul Ploiesti a reactionat imediat dupa interviul acordat prosport.ro de jucatorul Jeremy Bokila in care acesta si-a spus varianta sa in tot scandalul creat intre “lupii galbeni” si golgheterul de origine africana.

Iata comunicatul postat pe site-ul oficial al echipei Petrolul Ploiesti:

“Fotbal Club Petrolul Ploiesti a luat act de declaratiile oferite, in cursul zilei de astazi (nn ieri), de catre jucatorul Jeremy Bokila si de catre agentul sau, editiei on-line a cotidianului Prosport. Simplu si fara teama de a gresi le puteam cataloga drept minciuni, atata vreme cat, asa cum a reiesit din actele puse la dispozitia mass-media de catre clubul nostru, situatia jucatorului Jeremy Bokila este cat se poate de clara, el aflandu-se sub contract cu FC Petrolul Ploiesti. Ca o paranteza, legat de acest aspect si de afirmatiile lui Jeremy Bokila, ne intrebam ce il împiedica, oare, in momentul de fata, sa semneze cu o alta echipa, atat timp cat sustine ca este liber de contract si ca are oferte?

Nu este singurul neadevar spus de catre un jucator al carui comportament ridica multe semne de intrebare legate de caracterul sau. Un jucator care, nu mai departe de iarna trecuta, a refuzat sa se prezinte la pregatirile echipei, invocand, si atunci, faptul ca este liber de contract, lucru total neadevarat si probat in acest sens cu acte de catre clubul nostru. Un jucator care, acum, incearca sa destabilizeze atmosfera din cadrul lotului, prin declaratiile asa-zis „incendiare”, dar si prin diverse mesaje pe care le trimite coechipierilor sai. Un jucator care, printre multe altele, inventeaza un dialog, conform caruia ar fi fost „impins” sa semneze cu Steaua, desi, asa cum oficialii FC Petrolul Ploiesti au explicat la momentul respectiv, nu au existat vreun moment tratative pentru un transfer.

Dialogul direct intre FC Petrolul si Jeremy Bokila s-a incheiat din momentul in care jucatorul a ales sa paraseasca echipa, inaintea unui meci cat se poate de important. Clubul nostru a apelat la serviciile unei case de avocatura din strainatate, cea care a inceput deja toate demersurile necesare in acest caz, inaintand documentele catre FIFA pentru suspendarea jucatorului. Totodată, si clubul Zulte Waregem a fost reclamat la FIFA.

Astfel, FC Petrolul Ploiesti considera ca toate speculatiile pe marginea „cazului Bokila” nu-si au rostul, lasand in sarcina forurilor abilitate sa judece speta si sa ofere verdictul corect”.

Sursa foto: prosport.ro