Petrolul Ploiesti – Vikingur Gota 3-0 (1-0) / “Gazarii” se impun cu un scor de forfait

Fluier final! Petrolul Ploiesti se impune meritat in fata amatorilor din Insulele Feroe cu scorul de 3-0. Diferenta putea fi mai mare, insa gazarii au ratat destul de mult, tunisianul Hamza fiind, de departe, cel mai ghinionist jucator de pe teren. Oricum lupii galbeni pot urmari linistiti tragerea la sorti de maine, pentru ca returul din nordul indepartat, care se va disputa saptamana viitoare, este o simpla formalitate pentru elevii tehnicianului Cosmin Contra.

Golurile gazarilor au fost marcate de De Lucas si Grozav (2).

Min.90+3: iese Pedersen si intra Hansen

Min.90: Iese Djurhuus si intra Sorensen

Min.84: O noua ocazie pentru Younes Hamza! Si, din nou, Turi se opune la sutul tunisianului!

Min.82: Ultima schimbare la Petrolul Ploiesti: iese Geraldo Alves si intra Naziri.

Min.79: Este randul lui Boudjemaa sa treaca pe langa majorarea diferentei de pe tabela. O noua ocazie mare ratata de Petrolul.

Min. 76: Succesiune de trei ocazii la poarta lui Turi, Younes Hamza fiind, cu siguranta, ghinionistul acestei seri

Min. 75: Prima schimbare si la feroezi: Iese Hanus Jacobsen si intra Bartalstovu

Min.72: Noul intrat Romario expediaza un sut frumos, mingea trecand putin peste transversala portii feroeze.

Min.71: A doua schimbare la Petrolul! Iese Mustivar si intra Romario.

Min.68: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL Petrolul! Marcheaza Gicu Grozav cu capul, fotbalistul de la Petrolul reusind dubla in aceasta seara.

Min. 67: Hamza, talonat de doi adversari are o situatie buna insa este intampinat de Turi, acesta respingand mingea cu piciorul

Min.65: Corner executat bine de Boudjemaa, reluare cu capul Hoban, insa Turi are o interventie pe masura si scoate mingea de sub transversala.

Min.63: Feroezii rateaza prima ocazie a lor din acest meci. Doi jucatori de la Vikingur nu au stiut ce sa faca cu un balon in careul petrolist si Guilherme a rezolvat situatia pana la urma.

Min.62: Prima schimbare la Petrolul: iese Teixeira si intra Manasse

Min.56: Younes Hamza vede primul cartonas galben al acestei partide!

Min.52: Djurhuus face hent in careu si este penalty pentru Petrolul!Executa Hamza si nimereste bara! Scorul ramane 2-0 in favoarea ploiestenilor

Min.49: Gol  meritat marcat de Grozav care a avut o actiune personala pe partea stanga si intampinat fiind de Turi reuseste sa strecoare mingea in plasa.

Min.48: GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL Petrolul Ploiesti! Gicu Grozav dubleaza avantajul gazarilor pe tabela de marcaj!

Min.46: A inceput repriza secunda pe “Ilie Oana”. Niciuna dintre formatii nu a efectuat vreo schimbare la pauza.

Min 45+1: Se termina prima repriza cu avantaj minim pentru Petrolul Ploiesti!

Min.45: Un minut suplimentar pentru prima repriza. 

Min.42: Pablo de Lucas, autorul singurului gol de pana acum, a sutat de la distanta insa mingea a trecut la o palma de bara portii adverse.

Min. 39: Cursa fulminanta a lui Achim pe partea dreapta, centrare buna si reluarea lui Hamza este respinsa cu varful degetelor de Turi!

Min. 36: Gicu Grozav a incercat o executie pretentioasa care nu i-a iesit decat pe jumatate, mingea ducandu-se departe de poarta feroeza.

Min.29: Reluare slaba a lui Hamza dupa o centrare buna venita de pe partea stanga.

Min.26: GOOOOOLLLLLLLLLLL Petrolul! Gol pentru debutantul spaniol Pablo de Lucas! Jucatorul iberic a sutat tare, in diagonala, de la marginea careului si l-a invins pe Turi pentru prima oara in aceasta seara.

Min.24: Lansare a lui Teixeira pentru Hamza, insa tunisianul nu reuseste sa devieze balonul asa cum si-ar fi dorit.

Min.22: Capitanul feroez Eidur Jacobssen a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce s-a ciocnit de propriul portar.

Min.22: O noua lovitura de la coltul terenului pentru Petrolul Ploiesti, insa tabela ramane neschimbata.

Min.20: Lovitura libera periculoasa pentru “lupii galbeni”, sutul puternic expediat de Hoban este aparat de Geza Turi

Cei aproximativ 13.000 de spectatori ploiesteni prezenti la acest meci fac o atmosfera senzationala, insa favoritii lor nu reusesc sa sparga lacatul defensivei feroeze, Vikingur demonstrad multa ambitie in aceasta seara.

Min.13: Sutul expediat din lateral de Guilherme este respins de Turi, apoi Boudjemaa trimite balonul in peluza.

Min.10: Sut de la 25 de metri expediat de Guilherme, mingea este deviata si Petrolul beneficiaza de un corner in urma caruia Grozav rateaza inca o ocazie.

Min.6: Teixeira incearca si el un sut, insa mingea nu prinde cadrul portii adverse.

Min.4: Centrarea in fata portii expediata de Teixeira este respinsa in disperare de fundasii feroezi.

Min. 3: Gicu Grozav trage de la 18 metri insa mingea se duce departe de poarta aparata de maghiarul Geza Turi. 

UPDATE: 20.01: A inceput meciul de pe arena “Ilie Oana” din Ploiesti. “Gazarii” revin in cupele europene dupa o pauza de 18 ani! 

UPDATE: 19.35: Iata si formatia de start a celor de la Vikingur:

Vikingur Gota: Turi – B. Hansen, Sam Jacobsen, E. Jacobsen, Lervig – Vatnhamar, H. Jacobsen, Djurhuus, Djordjevic – Petersen – Justinussen

UPDATE: 19.30: S-a anuntat formatia de start a Petrolului: 

Petrolul Ploiesti: Pecanha – Achim, Geraldo, Hoban, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Boudjemaa, Teixeira, Grozav – Hamza. 

Petrolul Ploiesti si Vikingur Gota se vor intalni in aceasta seara in prima mansa a turului doi preliminar din Europa League. “Gazarii” sunt favoriti pe hartie, la pariuri si pe teren in fata echipei din Insulele Feroe, o formatie infiintata deabia in 2008, dar cu trei participari in EL.

Petrolul Ploiesti si Vikingur Gota vor disputa un meci in care singura necunoscuta este diferenta de scor la finele celor 90 de minute de joc de pe arena “Ilie Oana” din Ploiesti. Fotbalistii de la Petrolul au fost avertizati de antrenorul Cosmin Contra sa nu care cumva sa-i trateze de sus pe feroezi pentru ca vor fi schimbati si amendati. Iar cu “Gurita” nu e bine sa te pui (n.a. vezi cazul lui Adrian Cristea!) si pana la urma antrenorul roman stie ce spune tinand cont de turul precedent cand Vikingur a reusit sa treaca de mai bine cotata echipa finlandeza Inter Turku si sa obtina primele rezultate pozitive din scurta istorie a clubului, o victorie si un egal (1-1 si 1-0), dar si o prima calificare.

Chiar si fara golgheterul fugitiv, Jeremy Bokila, Petrolul nu ar trebui sa aiba probleme diseara si sa obtina o victorie confortabila. Morar si Marinescu sunt, in continuare, accidentati, Benga si Alcenat nu au fost inclusi pe lista trimisa la UEFA si cu asta se cam incheie lista cu jucatorii pe care nu poate miza Contra.

Citeste si: Astra Giurgiu – Omonia Nicosia / Cipriotii nu au eliminat nici o echipa din Romania

De cealalta parte, Vikingur Gota este o echipa aparuta in februarie 2008, dupa ce GI Gota si Leirvik IF au fuzionat, iar in lot au doar doi jucatori straini care s-au incapatanat sa joace la capatul pamantului, portarul maghiar Geza Turi, in varsta de 39 de ani, care evolueaza la Vikingur de la aparitia clubului, si atacantul sarb Filip Djordjevic.

Pana acum au mai jucat o singura data in turul doi preliminar al Europa League, dar atunci au fost calificati direct si au avut ghinionul sa dea peste Besiktas care le-a administrat un 7-0 la general, fara ca “vulturii” sa se oboseasca prea tare. Anul trecut, “vikingii” au vazut cum arata si un 0-10 in fata belarusilor de la Gomel si cam atat.

Citeste si: Decizie fara precedent in fotbalul autohton

Revenind la echipa gazda mai trebuie spus ca acestia spera sa joace cu tribunele pline, in conditiile in care 10 din cele 17 mii de bilete fusesera vandute pana aseara. In plus, suporterii “lupilor galbeni” au stabilit ca toata lumea sa poarte tricouri negre in memoria suporterului decedat dupa ce a cazut din tren inaintea Supercupei, dar si a fostului mare jucator Constantin Tabarcea.

PETROLUL PLOIESTI – VIKINGUR GOTA (echipe probabile)

PETROLUL PLOIESTI: Pecanha – Achim, Geraldo, Manasse, Guilherme – Mustivar, Hoban – Boudjemaa, Teixeira, Grozav – Hamza. Antrenor: Cosmin Contra

VIKINGUR GOTA: Turi – Hansen, Gregersen, E. Jacobsen, H. Jacobsen – Lervig, Djurhuus – Bartalstovu, Petersen, Djordjevic – Justinussen. Antrenor: Skaale Clementsen

Arbitru: Marios Panayi; Asistenti: Athinodoros Ioannou si Georgis Papathomas; Rezerva: Antonis Christodoulou (toti din Cipru); Delegat UEFA: Marinus den Engelsman (Olanda); Observator UEFA pentru arbitri: Gunther Benko (Austria)

Stadion: “Ilie Oana” (Ploiesti)

Partida dintre Petrolul Ploiesti si Vikingur Gota va incepe de la ora 20.00 si va fi transmisa, in direct, de postul de televiziune Digi Sport 1.

Sursa foto: sptfm.ro