PETROTEL LUKOIL si directorul companiei, TRIMISI in JUDECATA. PREJUDICIUL este de 1,8 miliarde de euro

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus, luni, TRIMITEREA IN JUDECATA a SC PETROTEL LUKOIL PLOIESTI si a SC LUKOIL EUROPE Holdings Bvatrium Olanda, pentru SPALARE DE BANI, FOLOSIREA CU REA CREDINTA a creditului societatii si COMPLICITATE LA SPALARE DE BANI.

Potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul oficial al Ministerului Public, in acelasi dosar au fost deferite justitiei mai multe persoane din conducerea Petrotel Lukoil Ploiesti, intre care se afla si cetateni rusi.

Potrivit unui comunicat de presa, prejudiciul ar fi de 7.597.094.338,10 lei, echivalentul a 1.766.766.125,10 EUR. Procurorii au pus sechestru pe: 

– 176.840.629 actiuni la o valoare de 2,5 lei/actiune, in valoare totala de 442.101.572,5 lei:

– primele de emisiune detinute de inc. LUKOIL EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda, actionar majoritar in cadrul SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, in valoare totala de 1.880.931.388 lei.

– conturile detinute de PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti la ABN AMRO BANK Olanda devenita, ulterior RBS BANK Olanda, precum  si a sumelor  ce se vor vira ulterior, pana la concurenta sumei 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

– conturile detinute de tertul actionar majoritar al inc. SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda la CITY BANK LONDRA, pana la concurenta sumei de 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

CITESTE SI: Scrisoare primita de IOHANNIS de la seful LUKOIL RUSIA. Ce ii transmite MILIARDARUL ALEKPEROV

Astfel, au fost trimisi in judecata directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti si membru in Consiliului de Administratie (CA) al societatii, cetateanul rus ANDREY BOGDANOV, acuzat de folosirea cu rea credinta a capitalului societatii si spalare de bani, precum si cetatenii rusi ALEXEY VOINSTEV, director general adjunct in cadrul societatii de la Ploiesti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii, OLGA KUZINA, director general adjunct in cadrul Petrotel Lukoil Ploiesti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si ANDREI RATA, cetatean moldovean, membru in CA al Petrotel Lukoil Ploiesti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea cu rea credinta a creditului societatii, si spalare de bani, DAN DANULESCU, director general adjunct in cadrul societatii de la Ploiesti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, si DOREL DUTU, contabil sef in cadrul Petrotel Lukoil Ploiesti, pentru complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani.

Sursa foto: economica