PF Daniel a transmis condoleante familiilor celor 21 de crestini ucisi de Stat Islamic in Libia

PF Daniel a transmis condoleante familiilor celor 21 de crestini ucisi de Stat Islamic in Libia

Preafericitul Parinte Daniel a transmis condoleante Bisericii Copte si familiilor celor 21 de crestini ucisi de Stat Islamic (SI) in Libia, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Romane. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane i-a adresat un mesaj de compasiune Sanctitatii Sale Tawadros II, Papa si Patriarh al Bisericii Copte.

“Am aflat cu durere si ingrijorare despre cei 21 de crestini egipteni apartinand Bisericii Copte, ucisi in Libia de catre militanti ai gruparii Stat Islamic (ISIS). Aceasta actiune este inca o dovada trista a folosirii religiei ca pretext pentru a justifica actiuni teroriste prin care, de fapt, este negat rolul religiei ca factor al pacii spirituale si sociale”, scrie PF Daniel.

Totodata, el adreseaza, in numele ierarhilor, clericilor si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane, condoleante familiilor celor ucisi si intregii Bisericii Copte.

Citeste si: STATUL ISLAMIC SOCHEAZA din nou: Militantii grupului au ARS DE VII 45 de OSTATICI, in Irak

“Ne rugam ca astfel de actiuni indreptate impotriva oamenilor inocenti sa nu se mai repete, si nici religia sa nu mai fie folosita pentru a justifica violenta, ci pentru a promova pacea intre popoare”, mai spune Patriarhul.

Gruparea extremista sunnita Stat Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati pe care ii prezinta ca fiind egipteni de confesiune crestina recent rapiti in Libia.

Crestinii copti fac parte din traditia ortodoxa crestina – una dintre cele trei mari ramuri ale crestinismului, alaturi de catolicism si protestantism.