PHILIP HAMMOND: UE va pregati noi SANCTIUNI impotriva RUSIEI

Ministrul de externe britanic, PHILIP HAMMOND, a afirmat vineri ca UE va pregati noi posibile SAMCTIUNI impotriva RUSIEI pentru implicarea sa in conflictul din UCRAINA, care ar putea fi aplicate rapid in cazul in care este incalcat acordul de incetare a focului de la Minsk, relateaza Reuters.

‘UE va ramane unita in problema sanctiunilor, acestea trebuie sa ramana in vigoare pana cand acordul de la Minsk va fi respectat pe deplin’, a declarat seful diplomatiei britanice, PHILIP HAMMOND, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul polonez, Grzegorz Schetyna, la Varsovia.

CITESTE SI: ULTIMATUM pentru Vladimir Putin de la David Cameron 

‘Vom pregati posibile noi SANCTIUNI, care ar putea fi impuse rapid daca va continua agresiunea rusa sau daca acordul de la Minsk nu va fi respectat’, a declarat PHILIP HAMMOND. Ministrul britanic a mai afirmat ca tara sa nu intentioneaza sa furnizeze arme Kievului, dar nu exclude nimic in viitor, deoarece situatia in estul Ucrainei este ‘dinamica’.

Seful diplomatiei britanice a anuntat joi, la Kiev, ca Londra va trimite experti militari in Ucraina pentru a instrui fortele armate ale acestei tari.

CITESTE SI: SUA: Insurgentii prorusi au mai mult ARMAMENT decat unele state membre NATO 

Sursa foto: bbc.co.uk