Piața Gorjului, locul unde se găsesc fructe și legume românești de sezon la prețuri pentru orice buzunar

Fără nicio îndoială, cel mai indicat şi sănătos este să mâncăm fructe şi legume în sezonul lor. În acest articol veți afla ce fructe şi legume găsiţi în piaţa în fiecare lună a anului. Cu precizarea că în Piața Gorjului se găsesc legumele și fructele de producție autohtonă la cele mai accesibile prețuri.

Vara este în toi, iar iulie este una dintre cele mai îmbelșugate luni atunci când vorbim despre legume și fructe. Conform mai multor site-uri de profil, cumpărătorii pot găsi pe tarabele din piețe o gamă largă de legume și fructe proaspete.

De obicei la piaţă încă mai putem găsi produse alimentare (fructe şi legume) sănătoase, sau cel puţin, mai sănătoase decât cele din oferta din hypermarketuri și supermarketuri. În plus, cumpărând de la piaţă, ne putem menține ceva mai sănătoși și îi mai ajutăm și pe producătorii autohtoni, în ciuda faptului că unii mai exagerează cu anumite prețuri.

Pe vremuri legumele şi fructele erau produse în felul următor: ţăranii noştri ştiau din generaţie în generaţie cam ce legume/cereale/pomi fructiferi etc se prind în solul din România (sau din zona lor), ştiau când să planteze în funcţie de vreme / anotimp / temperatura solului noaptea etc, şi plantau în câmp, grădină, în aer liber. Acum, încă mai există această modalitate sănătoasă de a produce hrană, dar au mai apărut 2 variante pentru producerea de legume/verdeaţă, rădăcinoase etc, pe care trebuie să le conştientizăm. Este vorba de solar / seră simplu /ă şi solar încălzit şi iluminat artificial. În principiu, pomii fructiferi şi cerealele se cultivă în aer liber în continuare.

Acestea fiind spuse să revenim și să vedem ce vă puteți procura în luna iulie din Piața Gorjului. În luna lui Cuptor vă puteți umple coșul cu următoarele fructe și legume proaspete numai bune de consumat și la prețuri pentu orice buzunar. Astfel, din iulie încep să apară toate legumele și fructele românești la care ne putem gândi : încep murele (se găsesc pe dealuri), ardei capia, ardei iute, ardei bulgăresc, vinete la solar, primii pepeni, primele roșii de grădină,

Final de Iulie – început de august: vinete de grădină, ardei gras, gulie, ridiche neagră, sfeclă, hrean, cartofi noi, smochine, fasole verde păstăi (rămâne doar păstăi), fasole galbenă păstăi (dacă nu e culeasă va fi bună mai târziu pentru boabe), afine (culese din zone motane – ultra sănătoase), hrean. Dacă aveți noroc mai puteți prinde ultimele rămășițe de caise, frunze de foi de viță (sarmale), mazăre, care s-au aflat la putere pe tarabe în a doua jumătate a lunii iunie și în primele zile ale lunii iulie.