Peste 20.000 de oameni in strada. Manifestantii au BLOCAT PIATA UNIVERSITATII: “Nu plecam, pana nu plecati”. UPDATE

Sute de oameni au blocat Piata Universitatii, unde si-au dat intalnire pe Facebook pentru a participa la un miting pentru demisia primarului sectorului 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, oamenii scandand pentru demisia edilului, dar si a ministrului GABRIEL OPREA.

UPDATE 23:49: Multimea a ajuns din nou la Universitate si a ocupat carosabilul din rond si de la KM 0. Piata Universitatii este blocata.

UPDATE 23:27: Multimea se rupe: o parte pleaca spre Unirii, spre casa, parasesc protestul. Restul, majoritatea, au luat-o spre baza Dealului Patriarhiei, dar nu urca, ci continua spre Splai. 
 O parte din multime a ajuns in Piata Unirii si urca spre Dealul Patriarhiei, dar grosul multimii a ramas la capatul bd. Regina Maria, la statia de tramvai 32. Sus, la Patriarhie la poarta e cordon de jandarmi, cei care au ajuns striga “Am venit sa ne spovedim” / “Am venit sa cantam colinde!”

UPDATE 22:39: Manifestantii au ajuns la Primaria Sectorului 4. Se striga “Demisia”, “Asasinii”, “Colectiv”

UPDATE 22:12: Coloana de manifestanti a pornit, de la Natiunile Unite, spre Parlament. Se striga “Parlament penal, mars la tribunal”. Circulatia pe Splai e oprita.

UPDATE 21:06: Peste 15.000 de oameni au iesit in strada pentru a protesta impotriva primarului Sectorului 4, dar si impotriva lui GABRIEL OPREA si a premierului VICTOR PONTA. Dupa ce au plecat din Piata Universitatii spre Piata Victoriei, unde au poposit mai mult de o ora, cei prezenti la miting se indreapta spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

UPDATE 21:15: Aproape 15.000 de oameni participa marti la un protest in memoria victimelor de la clubul Colectiv. Mitingul, care a pornit de la un apel pe Facebook pentru demisia primarului Sectorului 4, s-a transformat intr-unul impotriva Guvernului, miile de manifestanti deplasandu-se in Piata Victoriei, unde scandeaza “Ponta, Demisia”, “Oprea, demisia”, “Asasinii”.

Un jandarm i-a spus unui alt jandarm ca in piata sunt intre 20.000 si 25.000 de oameni / La solicitarile presei, jandarmii refuza sa ofere estimari oficiale.

Mai devreme protestatarii au rupt cordonul de jandarmi din fata Palatului Victoria si au fost imbranceli.

UPDATE 19:19 Coloana a ajuns in Piata Victoriei. Manifestantii scandeaza: Jos Oprea, Solidaritate, “Iesiti din casa, daca va pasa”, “Oprea, nu rezisti, nici cu mii de securisti” si impotriva lui CRISTIAN POPESCU PIEDONE.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, anunta, marti seara, in timp ce sute de oameni ii cer demisia in Piata Universitatii, pentru tragedia din Clubul Colectiv, ca in rondul din zona localului va fi ridicat un monument in memoria victimelor – ”monumentul celor fara de vina”.

”In urma lor ne-a ramas tuturor o durere imensa, care ne-a impietrit. Si tot in piatra vom sapa pentru totdeauna un monument inchinat lor, celor care au pierit atat de tragic, brutal si absurd, pentru ca noi sa deprindem, din pacate, prea tarziu, ca, intotdeauna cand e vorba de vietile oamenilor, nu este suficient sa faci doar ceea ce iti revine, ci mult, cu mult mai mult, infinit, pana la a-ti da viata, asa cum au facut-o unii dintre acesti copii, care astazi sunt alaturi de ingeri. Dupa bunul obicei crestin, atunci cand un suflet se stinge intr-un loc, departe de casa si de cei dragi, intru pomenirea sa, locul este marcat cu o troita sau o cruce, pentru ca familia sa aiba unde sa se reculeaga, sa aprinda lumanari si sa-si planga durerea”, spune Primaria Sectorului 4, intr-un comunicat de presa transmis marti seara, in timp ce sute de oameni protesteaza in Piata Universitatii, cerand demisia primarului PIEDONE pentru tragedia din Clubul Colectiv.

”Cu sprijinul unor oameni inimosi, care au inteles intotdeauna sa sprijine proiecte de suflet, cu lacrimi si o suferinta adanca, respectam de-a pururi memoria acestor tineri nevinovati, ridicand spre Cer ruga noastra si MONUMENTUL CELOR FARA DE VINA, pe care care vom grava numele tuturor celor care au pierit in urma tragediei din data de 30 octombrie. Foarte curand, in rondul situat pe strada Tabacarilor nr. 7, MONUMENTUL CELOR FARA DE VINA va fi edificat, prin aportul unor personalitati ale vieti publice, care au raspuns acestei initiative a Primarului Cristian Popescu – PIEDONE”, se mai arata in comunicatul transmis de Primarie.

In comunicat este citat si primarul Sectorului 4, care se declara ”prabusit sufleteste”.

“Ca om sunt prabusit sufleteste, cu gandul la drama familiilor care isi plang acum oamenii dragi pe care i-au pierdut. Ma rog pentru ranitii care lupta acum pentru viata lor pe patul de spital. Condoleante familiilor, pentru imensa pierdere, iar noua, tuturor, intelepciunea de a deprinde invatamintele necesare si de a judeca drept!” (Cristian Popescu – PIEDONE, Primarul Sectorului 4)”, se incheie comunicatul transmis de primarie.

La ora difuzarii acestei stiri, sute de oameni s-au adunat la fantana de la Universitate si vin in continuare tot mai multi.

Ei au adus lumanari si flori pe care le-au depus pe langa fantana, formand si o cruce din lumanari.

De asemnea, oamenii au venit cu steaguri nationale si cu pancarte pe care scrie “Coruptia ucide”, “Coruptia, indiferenta si lacomia ucid toata Romania”, “Politicieni, toti sunteti vinovati de masacrarea Romaniei”.

Majoritatea sunt tineri si spun ca au venit in piata pentru a manifesta impotriva indiferentei si copruptiei din randul autoritatilor, care duc la tragedii.

Oamenii au inceput sa strige “Rusine sa va fie”, “PIEDONE nu uita, va veni si vremea ta” si “Jos OPREA”.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, pe pagina ”Demisia PIEDONE, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori”, insotit de mesajul ”Sa nu mai lasam oamenii sa fie sacrificati in numele spagii!”.

Sursa foto: hotnews