Piatra-Neamț. Incendiu izbucnit în Secția ATI Covid a Spitalului Județean! Video

Bilanț provizoriu: 10 morți și alte șapte persoane în stare critică

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă seară, la secția de Teparie Intensivă COVID a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Cel puțin zece morți și alte șase persoane sunt în stare critică, informează reprezentanții ISU Neamț.

Update 4: Persoanele care au decedat în urma incendiului sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică de conducerea unităţii sanitare.

“Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se mai arată în comunicatul de presă.

Update 3: Traian Băsescu îi solicită ferm premierului Ludovic Orban să-l trimită pe medicul-erou cu arsuri pe 80% din suprafața corpului la un spital din străinătate. Medicul a intervenit în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pentru a salva mai mulți pacienți, însă a suferit arsuri grave.

„Orban! Acum! Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă. Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte”, scrie Traian Băsescu pe pagina personală de Facebook.

Medicul Cătălin Denciu, care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți, va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară, în Capitală urmând a fi transportat la Spitalul Floreasca.

Update 2: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preia ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, anunţă România TV. Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.

Update: Până la ora 20.35, erau confirmați pacienți 10 morți. „Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației. Din informațiile pe care le deținem pana în prezent, un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetean din Iași. Alți pacienți cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani”, anunță Ministerul Sănătății.

Conform site-ului zch.ro, medicul de gardă, dr. Cătălin Denciu, a încercat să evacueze pacienți și are arsuri de 80% pe suprafața corpului. Despre cauza incendiului, cei de la ISU Neamț prognozează, ca primă evaluare, un scurtcircuit.

Știre inițială

Bilanțul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț este de opt morți, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa. Alte nouă persoane sunt în stare critică, urmând să fie transferate la spitalul Județean din Iași. Cele opt victime se aflau în același salon, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU. Pompierii intervin în zonă, cauza incendiului nu este cunoscută în acest moment.

Sursa foto: realitatea