PIEDONE A MURIT! Cine a fost BUD SPENCER, ACTORUL care a incantat generatii intregi. VIDEO

PIEDONE A MURIT, luni, la varsta de 86 de ani. BUD SPENCER, supranumit „uriasul bland al cinematografiei”, a devenit cunoscut datorita personajului PIEDONE. BUD SPENCER, cunoscut tuturor ca PIEDONE, dar nascut sub numele de Carlo Pedersoli, in 1929, a murit luni seara, intr-un spital din Roma.

PIEDONE, AKA Carlo Pedersoli, a fost un actor si, totodata, un inotator profesionist italian. Cu o cariera foarte bogata, in care a jucat roluri dintre cele mai variate, de la thriller, pana la drame si de la comedii pana la westernuri, BUD SPENCER suferea ca nu era iubit si in Italia natala la fel ca in restul lumii. „In Italia, eu si Terence Hille pur si simplu nu existam, chiar daca si azi avem popularitate printre copii si tineri”, spunea PIEDONE in ultimii ani. „Nu ne-au dat niciodata un premiu, nu ne-au invitt la niciun festival”, spunea el cu amaraciune.

Ultima aparitie TV a lui PIEDONE a fost in 2010, intr-un film de fictiune de la Canale 5. In 2015, PIEDONE a primit recunoasterea mult asteptata in Italia, cu o medalie si o diploma pe care le-a primit la Napoli. BUD SPENCER a scris, alaturi de Terence Hill, un moment important din istoria filmului, cu genul care a devenit cunoscut ca „Spaghetti western”.

In Romania, BUD SPENCER este cunoscut datorita filmelor din seria ”PIEDONE”. In 1967, Giuseppe Colizzi, un vechi amic, ii ofera un rol intr-un film (Dumnezeu iarta… eu nu!), alaturi de Terence Hill. Cuplul devine faimos (notoriu/notabil), filmand impreuna 17 filme de succes, intre 1967 si 1994. Din aceasta perioada, CARLO PEDERSOLI incepe sa foloseasca pseudonimul BUD SPENCER , dupa numele actorului american Spencer Tracy si al berii sale favorite, Budweiser. In Romania este cunoscut datorita mai multor filme, dintre care mentionam: PIEDONE, comisarul fara arma (1973), Comisarul PIEDONE la Hong-Kong (1975), Doi superpolitisti (1976), I se spunea Buldozerul (1978), PIEDONE africanul (1978), Par si impar (1978), Un serif extraterestru (1979), PIEDONE in Egipt (1979), Toate mi se intampla numai mie (1980), Detectiv cu greutate (1993).

Sursa foto: cinemagia