PIEPTEA, dispus sa renunte la postul de viceprimar daca PNL va sustine pe altcineva la interimatul Primariei Capitalei

Viceprimarul Capitalei CORNEL PIEPTEA a declarat sambata ca este dispus sa elibereze postul pe care il ocupa daca in PNL va exista o decizie de a sustine pe altcineva pentru preluarea atributiilor de primar general interimar, informeaza Agerpres.

“Daca la noi va fi o decizie de a sustine pe altcineva, eu le-am spus ca sunt dispus sa eliberez postul, adica nu trebuie sa fie un vot in Consiliu prin care sa fiu schimbat. Am fost pus de colegii mei, inteleg ca daca exista o alta optiune pentru acest post gasim o formula legala, astfel incat un alt coleg sa preia functia de viceprimar si eventual sa preia atributiile. Voi discuta cu colegii mei de la PNL, probabil maine seara dupa ce decizia va fi definitiva, daca aceasta discutie va mai avea fond, daca se mentine decizia initiala a instantei. Daca se revine si castiga la apel, practic primarul general reintra in functie, daca nu cumva da alte sanctiuni instanta”, a spus PIEPTEA.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA SE RETRAGE DIN CURSA PENTRU POSTUL DE PRIMAR INTERIMAR AL CAPITALEI

In contextul in care a declarat miercuri ca datorita ”situatiei familiale” nu isi poate indeplini ”cu succes atributiile unui primar general interimar”, PIEPTEA a mentionat ca si in cazul in care conducerea PNL nu desemneaza o alta persoana in locul sau in vederea preluarii atributiilor de edil general interimar si ramane in competitie doar celalalt viceprimar al Capitalei DAN DARABONT este nevoie de votul consilierilor municipali.

”Va fi un vot. Va fi vot pentru ca trebuie ales (cel care va prelua atributiile de primar general interimar — n.r.). Poate fi un singur candidat si sa nu intruneasca numarul de voturi necesar. Este nevoie de 27 de voturi”, a afirmat viceprimarul Capitalei.

El a mentionat ca saptamana viitoare lucrurile se vor debloca la Primaria Capitalei.

”Luni se discuta la Curte recursul. Probabil tot luni va veni comunicarea sau cel tarziu marti dimineata. Prefectul Municipiului Bucuresti ne-a confirmat ca de la momentul la care primeste acea comunicare, hotararea fiind deja redactata, hotararea instantei, prefectul mi-a confirmat ca in doua, trei ore maxim trimite catre secretarul general al Primariei ordinul de suspendare a lui OPRESCU din functia de primar general si asta inseamna ca marti sau cel tarziu miercuri vom alege un viceprimar care sa preia atributiile primarului general. Ulterior, va putea semna, bani exista in cont, va putea desemna directori la cele doua institutii, deci pana la finalul saptamanii viitoare, adica pana vinerea viitoare vom avea pe toate functiile oameni cu drept de semnatura, ceea ce inseamna ca lucrurile se vor debloca”, a precizat PIEPTEA.

CITESTE SI: CRISTIAN BUSOI: Inteleg de ce PIEPTEA nu vrea sa preia atributiile de PRIMAR GENERAL INTERIMAR

Angajatii Primariei Capitalei isi vor primi salariile in cursul saptamanii viitoare, a declarat vineri viceprimarul Bucurestiului CORNEL PIEPTEA.

Potrivit acestuia, in situatia in care OPRESCU castiga la CAB isi pastreaza drepturile de primar.

Curtea de Apel Bucuresti va judeca pe 14 septembrie contestatia primarului SORIN OPRESCU la decizia instantei de a-l aresta preventiv intr-un dosar in care este acuzat de DNA de luare de mita.

 Sursa foto Mondo News